Overtuigende winst voor DIO-waterpolojeugd

ETTEN-LEUR - Zaterdag moesten de DIO-jeugdspelers het opnemen tegen DBD CG1 uit Best, een ploeg waar ze in het begin van de competitie nog van hadden verloren met 6 tegen 1.

De spelers van beide ploegen waren in de eerste periode zoekende. Aanvallen werden steeds geblokt, waardoor het balbezit snel heen en weer ging. Het waren de Brabantse Dolfijnen die het eerste doelpunt scoorden. Kort daarop lukte het DBD nogmaals om door de DIO-verdediging heen te breken, zodat DBD op een 0-2 voorsprong kwam. DIO liet dit niet op zich zitten en onze spelers gingen meteen druk zetten op DBD. Een fraai schot van Miguel belande helaas op de lat. Kort daarna zette Colin een mooie aanval in. Om een DIO-doelpunt te voorkomen moest DBD wel een overtreding maken. Gevolg: een 5 meter (penalty) die Jorrit vakkundig benutte om de 1-2 voor DIO te scoren. DBD plaatste vervolgens een felle tegenaanval, maar de bal werd onderschept waarna Jorrit de gelijkmaker kon maken!

Tweede partje

In het tweede partje zette DIO veel druk op DBD. Vanuit een vrije bal scoorde Jorrit de 3-2, tot groot genoegen van de vele DIO-supporters! Jorrit, Gor en Rick kregen nog een paar kansen, maar ofwel de doellat ofwel de DBD-keeper voorkwam dat DIO verder kon uitlopen. In periode 3 waren aanvankelijk de rollen omgedraaid. Nu was het DBD die DIO onder druk zette en met succes. DBD kwam op een 3-4 voorsprong. Het leek erop dat het keiharde werken van de DIO-spelers in de eerste 2 partjes zijn tol ging eisen, maar dat bleek maar schijn. Onze jongens bleven vechten en aanvallen. Colin maakte de fraaie gelijkmaker en nog geen minuut later bracht Jorrit via een snoeihard schot DIO weer op voorsprong. De DIO-supporters lieten overduidelijk horen dat ze zaten te genieten van deze mooie wedstrijd! Ondanks het goede verdedigende werk van Sven, Angelo, Joris, Yorick en Leon creƫerde DBD nog een kans. In de laatste seconden van de derde periode bracht DBD de stand weer gelijk.

Periode 4

Toen was het tijd voor periode 4. De spanning in het zwembad was zowel in het water als op de tribune te snijden. Zouden onze spelers na al dat harde werk de winst uit handen geven of niet? DBD zette felle aanvallen in, maar keeper Sjoerd voorkwam met mooie reddingen dat DBD kon scoren. Jorrit kreeg nog een mooie kans, maar ook de DBD-keeper was in vorm en voorkwam dat DIO op voorsprong kwam. DBD ging weer in de aanval, maar weer was het keeper Sjoerd die het DBD-succes in de weg stond. Sjoerd gaf vervolgens een loepzuivere lange voorzet op Rick die twee DBD-verdedigers aan zich had hangen. Ondanks die 2 DBD-spelers schoot Rick de bal langs de keeper in het DBD-doel, waardoor DIO op een 6-5 voorsprong kwam. De DIO-supporters gingen helemaal uit hun dak. DBD reageerde direct met een tegenaanval, maar door goed stoorwerk van Miguel kwam DIO in balbezit. DIO bleef aanvallen. Onze spelers wilden de overwinning niet uit handen geven. Het harde werken en inzet werd beloond, want met nog een minuut te gaan op de klok scoorde Jorrit zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd. Periode tussenstanden en eindstand: 2-2, 3-2, 5-5 en 7-5.

Overtuigend

We kijken terug op een fantastische wedstrijd, die vanaf de eerste tot de laatste minuut spannend was. De DIO-jeugd heeft met mooi aanvallend spel, vechtlust en doorzettingsvermogen overtuigend de winst naar zich toe getrokken. Nu op naar de volgende uitwedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie PSV CG1, op zaterdag 25 januari 2020 om 18:50 in Eindhoven.

Belangstelling

Lijkt waterpolo jou ook wat? Hou je van zwemmen en van sporten in een team? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]