Thijs Staps links vooraan in Kluiskenshofcross.
Thijs Staps links vooraan in Kluiskenshofcross.

Roadrunners Etten-Leur presteren prima in cross

ETTEN-LEUR - De van Road Runners gestarte deelnemers aan de door ARV Achilles georganiseerde Kluiskenshofcross leverden mooie prestaties. Ook in Breda kon zondag 26 januari worden deelgenomen aan de Mastboscross. Ook hier een mooie prestatie.

Kluiskenshofcross

Met drie wedstrijdatleten en twee recreanten was Road Runners Etten-Leur kwalitatief goed vertegenwoordigd in deze 4e cross van de ARWB-crosscompetitie. Thijs Staps en Thomas Crul liepen in de Seniorencategorie de 10.300 meters lange loop en kwamen tot mooie prestaties. Thijs legde beslag op de 3e plaats en was met zijn tijd van 37.27 sneller dan vorig jaar het verschil bedroeg 1.49. Thomas werd 6e en ook hij verbeterde zijn tijd van vorig jaar met 2.29 en bracht het nu tot de tijd van 39.34. Stefan Jorissen kwam uit in de categorie M35 en ook hij bereikte het podium met zijn derde plaats. Hij legde de 8240 meters af in 33.46. In de categorie recreanten legde Miranda de Vries beslag op een mooie 4e plaats. Zij legde de ca. 4100 meters af in 24.58. De bij de recreanten uitkomende Piet de Graaff werd 6e en deed over dezelfde afstand 27.06.

Mastboscross

Op zondag 19 januari behaalde Ad van Beek de mooie 2e plaats bij de M55 in de Spiridoncross in Rijen. Hij liep daar de 7925 meters in 31.11. Zondag 26 januari ging hij van start in deze sterk bezette Mastboscross in Breda. Daar bereikte hij eveneens het podium bij de M55. Ditmaal werd hij derde in de tijd van 31.15 over 7900 meters. Ad lijkt dus op de goede weg terug.

Kievitloop Bergen op Zoom

Eveneens op zondag 19 januari nam Birgit Voorn deel aan de door AV SPADO georganiseerde loop over 15 km. Deze atletiekvereniging organiseerde die als training bedoelde lopen ter voorbereiding op het komende wegseizoen. Birgit liep de 15 km als climaxloop en ze liep de tijd van 1.11.42. Van de door 36 deelnemende vrouwen en mannen beƫindigde loop bereikte zij de 21e plaats. Zij werd daarmee de tweede van de 9 deelnemende vrouwen.

Prestaties verbeteren?

Vind je hardlopen leuk en je wil in wedstrijden proberen je grenzen te verleggen, kijk dan eens op de website van Road Runners Etten-Leur (www.rrel.nl). De wedstrijdgroep van Road Runners Etten-Leur traint op dinsdagavond. Afwisselend een week op de weg en de andere week op de atletiekbaan van ARVAchilles. Op zaterdagmorgen traint de wedstrijdgroep in het bos. Afwisselend in de Pannenhoef het bosgebied tussen Etten-Leur en Rijsbergen en in bosgebied Surae in Dorst. De overige trainingen voer je alleen uit. De aard van die trainingen worden door de trainer van de groep samengesteld en besproken. Je kunt een 4-tal weken meedoen en kijken of het je bevalt. De minimumleeftijd om lid te worden van Road Runners Etten-Leur is 16 jaar. [l]