Een van de gemaakte werken.
Een van de gemaakte werken.

KSE Mavo 4 houdt
expositie 'Meestervervalser'

ZUNDERT - Tijdens het praktisch schoolexamen Tekenen stond voor 38 eindexamenleerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur een nieuwe uitdaging te wachten; vervals met (gekleurd) papier een zelfgekozen kunstwerk van de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh.

De mavo 4 leerlingen met het vak Tekenen in het vakkenpakket, zijn ijverig met de nieuwe opdracht 'Meestervervalser' aan de slag gegaan en hebben in een tijdsbestek van slechts 4 uur geweldige eindresultaten behaald. Docenten Richard Rokx en Dave Roelands zijn enorm trots. 'De leerlingen hebben zichzelf overtroffen, de eindwerken zijn werkelijk prachtig geworden!'

Aangezien de werken van de leerlingen, aldus de tekendocenten 'meer dan expositiewaardig' zijn, heeft er afgelopen week een gesprek plaatsgevonden met het Van GoghHuis in Zundert.

De eindexamenleerlingen zijn enorm trots dat het Van GoghHuis akkoord is gegaan met het exposeren van hun eindwerken. "Hoe leuk is het om onze werken, onze meestervervalsers te mogen exposeren in een museum wat ook nog eens het geboortehuis van Vincent van Gogh is!", aldus een trotse leerling.

Expositie
Expositie zal te zien zijn in de Van Goghkamer en zal op zaterdag 8 februari om 13.00 uur officieel worden geopend voor genodigden.
De expositie vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 februari en is van 12.00 tot 17.00 uur voor alle publiek gratis te bezichtigen. Meer informatie is te vinden op www.k-s-e.nl en www.vangoghhuis.com [l]