Tientallen woningen maken plaats voor nieuwbouw. FOTO JACK KONINGS
Tientallen woningen maken plaats voor nieuwbouw. FOTO JACK KONINGS Foto: Jack Konings

Appartementen op Van 't Hoffstraat

ETTEN-LEUR - Woningcorporatie Alwel gaat 32 rijtjeswoningen in de omgeving van de Van 't Hoffstraat in Etten-Leur slopen. In de plaats daarvan komen zeventig gestapelde woningen. Het Etten-Leurs college van burgemeester en wethouders is positief over deze ontwikkeling en gaat een voorstel over de herontwikkeling van het gebied aan de gemeenteraad voorleggen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Voor het project dient het bestemmingsplan te worden herzien. Volgens Alwel voldoen de woningen aan de Heerma van Vosstraat, het Berkenveld, de Van 't Hoffstraat en het Loofhout niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is te duur om de huizen helemaal op te knappen, zodat ze wel een duurzaam karakter krijgen.

Mogelijkheden

In plaats daarvan komen appartementen. Alwel sprak eerder met de huurders van de woningen. Met de bewoners werden de mogelijkheden besproken. Dat varieerde van renovatie tot complete sloop. Een ruime meerderheid van de huurders gaf aan dat de woningen beter tegen de vlakte konden. Daarvoor in de plaats komt nieuwbouw. De woningcorporatie hielp de bewoners aan andere woonruimte. Het gros van de huizen staat inmiddels leeg. De woningen gaan straks waarschijnlijk in de tijdelijke verhuur. Ze worden dan verhuurd tegen een lage huurprijs, maar de bewoners weten dat ze dan tijdig plaats moeten maken voor de nieuwe woningen.

Openbaar gebied

De gemeente Etten-Leur pakt straks ook het openbaar gebied aan. Omwonenden vroegen op bijeenkomsten aandacht voor voldoende parkeerplaatsen, een groene omgeving, privacy en voldoende zon in de buitenruimte. Ook wezen zij op het belang van de verkeersveiligheid, met name voor de route voor vrachtverkeer. Daarnaast is nog onbekend wat er met het hertenkampje gaat gebeuren.[l]