Leerkrachten van SBO Het Kompas. FOTO DIN KORTSMIT
Leerkrachten van SBO Het Kompas. FOTO DIN KORTSMIT Din Kortsmit

Onderwijsstaking: wij kozen voor een positieve boodschap

ETTEN-LEUR - Leerkrachten van de SBO Het Kompas in Etten-Leur, hebben afgelopen week de deuren van de school gesloten. Tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari hebben wij er echter voor gekozen om een positieve boodschap te verspreiden.

Wij zijn op donderdag langs 2 middelbare scholen in de omgeving gegaan: de KSE in Etten-Leur en het Norbertus College in Roosendaal. Hier hebben wij het beroep van leerkracht volop gepromoot bij scholieren die voor de keuze van een vervolgopleiding staan. Een ontzettend leuke ervaring!

Op vrijdagochtend waren wij welkom op het Markland College in Zevenbergen. Wat een fijne ontvangst! Er hing een goede sfeer en er was volop betrokkenheid en enthousiasme van scholieren, docenten én concierge Din. De scholieren konden meepraten over uitdagende stellingen, een Kahootquiz spelen, een selfie maken met de actievoerders, online checken of het beroep van leerkracht bij hen past of hun vragen stellen aan de leerkrachten. Ook konden de scholieren raden hoeveel snoephartjes (hart voor het onderwijs!) er in de glazen pot zaten waarbij er een fantastische prijs te winnen viel: een dagje meelopen op onze school Het Kompas. Diverse lerarenopleidingen hadden informatie beschikbaar gesteld om onze actie te steunen.

Een succesvolle actie waarbij we hebben laten zien dat leerkracht zijn het allermooiste beroep is wat bestaat! [l]