De laatste paal gaat de grond in. FOTO JACK KONINGS
De laatste paal gaat de grond in. FOTO JACK KONINGS Foto: Jack Konings

Laatste paal geslagen van ultramodern sportcentrum

ETTEN-LEUR - Het ultramoderne sportcentrum ORS-ZUIT op het Trivium in Etten-Leur krijgt steeds meer vorm. Wethouders Kees van Aert en Ger de Weert sloegen vrijdagmiddag de laatste paal de grond in. Het complex krijgt een uitschuifbaar dak dat automatisch open en dicht gaat. Sporters kunnen straks terecht op vier squashbanen, vier hardcourt tennisbanen, zes gravelbanen en vier padelbanen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het nieuwe sportcentrum krijgt een ultramodern karakter. Op het Trivium komt een nieuwe twee verdiepingen tellende hal, uitgerust met de laatste technische snufjes. Het dak van het complex kan in vier minuten tijd open en dicht. De dakpanelen schuiven als het ware over elkaar heen. Daarom is het ideaal om in de zomer en winter te spelen. Het tenniscentrum krijgt de naam ORS-ZUIT. De letters staan voor: Open Roof Systems-Zeker Uniek In Topsport.

Amerika

Initiatiefnemer Hans Remie: "Ik ben heel blij dat we hier ORS kunnen gaan bouwen, er is veel vraag naar. Ik ben ervan overtuigd dat het sportcentrum straks een zichtlocatie wordt voor heel Europa. Bijzonder is dat vanuit alle hoeken van de wereld belangstelling wordt getoond. In september komt er zelfs een delegatie van de IMC Tennis Academy (waar toptennissers worden opgeleid) uit Amerika op bezoek. Dat is een groot compliment!"

Voldoen aan behoefte

De afgelopen jaren verdwenen in West-Brabant veel tennishallen. Daardoor is het voor tennissers moeilijker om het hele jaar door te trainen. Remie ziet dan ook dat steeds meer sporters zijn kant uitkomen. Hij speelt daar graag op in. Bijzonder is dat je bij sportcentrum ORS-ZUIT een heel jaar kunt trainen op gravel. In de regio liggen dergelijke banen alleen buiten West-Brabant. Niet alleen wedstrijdsporters zijn welkom in het fonkelnieuwe sportcomplex. De grootste groep gebruikers bestaat uit recreanten. Zij kunnen ook terecht om sportles te nemen in padel, tennis of squash. Padel is een racket- en balsport voor twee spelers of voor paren, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. "We zien steeds meer padelspelers, het is de sterkst groeiende sport in Nederland", vertelt Remie.

Bowlingbanen

Het complex krijgt ook een horecavoorziening en zes bowlingbanen. Die krijgen een interactief karakter door het projecteren van beelden op de baan. "Je ziet dat er nog volop wordt gebowld. Daar is echt vraag naar", legt Remie uit. Zo is bowlen nog steeds een populair concept bij kinderfeestjes. Verder verhuist ook kinderdagverblijf Boeffies & Bengeltjes (nu ook in Topshot) mee naar het Trivium. Remie is enthousiast over de locatie. Het sportcentrum past immers perfect bij de al bestaande sport-, onderwijs- en leisurevoorzieningen: "Dit maakt het Trivium af!"[l]