Crossduathlon Etten-Leur gaat voor de 20e keer van start

ETTEN-LEUR - Zondag 9 februari. wordt voor de 20e keer de crossduathlon Etten-Leur georganiseerd. Sinds vorig jaar vertrekt de wedstrijd bij wijn- en aspergeboerderij De Santspuy, gelegen tussen Etten-Leur en Rijsbergen.

Om 10.30 uur geeft jeugdburgemeester Danu Acs het startsignaal voor de korte afstand (3 km lopen + 10 km ATB-en en 1.5 km lopen). Hier doen veel regionale deelnemers aan mee en in deze serie wordt ook om het Etten-Leurs crossduathlon-kampioenschap gestreden (solo en duo).

Om 12.00 uur schiet Wethouder Sportzaken van de gemeente Etten-Leur Kees van Aart een grote groep van tot nu toe ongeveer 175 crossduathleten weg voor 6 km Lopen + 20 km ATB-en en 3 km Lopen.

Vanuit een verwarmde druivenkas kunt u als toeschouwer de wedstrijd mooi volgen. Een hapje en een drankje kunt u in deze kas tegen voordelige prijsjes kopen. Een rondje wandelen over het terrein van De Santspuy kan natuurlijk ook. Parkeren kan op een weiland gelegen tegenover deze wijn en aspergeboerderij. Vrijwilligers zullen u hier naar toe verwijzen. Komt U zondag 9 februari een kijkje nemen bij deze mooie combinatiesport?

Deelnemen aan de crossduathlon zonder dat u zich voor ingeschreven heeft, kan ook. U kunt zich in genoemde druivenkas altijd nog aanmelden om mee te doen (solo of duo). Zorg wel dat u een deugdelijke ATB heeft en een goede helm. Dat zijn twee belangrijke voorwaarden om te mogen starten.[l]