Van papier en karton kunnen de mooiste dingen worden gemaakt. FOTO MODELBOUWSHOW.NL
Van papier en karton kunnen de mooiste dingen worden gemaakt. FOTO MODELBOUWSHOW.NL Foto: Modelbouwshow.nl

Modelbouwshow staat weer voor de deur

GOES - De 28e editie van de Modelbouwshow staa voor de deur. Zaterdag 15 en zondag 16 februari verzamelt de crème de la crème van de modelbouwwereld zich weer in de Zeelandhallen in Goes. Thema is dit jaar papier- en kartonbouw. “Het is één van de oudste takken van de modelbouw. De mensen die ermee bezig zijn maken waanzinnig mooie dingen”, zegt Jan van ‘t Veen.

VAN ONZE REDACTIE

De Modelbouwshow heeft deze tak voor de tweede keer in de bijna drie decennia van haar bestaan tot thema gebombardeerd. “Wie binnenkomt ziet ruim zestig meter aan papier- en kartonbouw staan”, zegt Jan van ‘t Veen, die al jaren de motor is achter de Modelbouwshow. “Daar zie je de meest fantastische dingen tussen staan. Het is verrassend wat je van papier kunt maken.”

In de eerste hal staan ook andere vertrouwde elementen, zoals een Carrera-baan voor de kids, een baan met radiografisch bestuurbare auto’s, de tanks en tafels met hout- en metaalbouw. Traditioneel vinden bezoekers hier ook de modeltreinen.

Boten

Naast een racebaan voor radiografisch bestuurbare auto’s, vliegtuigen en helikopters, de landbouwvoertuigen en statische modelauto’s zijn er in de middelste hal van het complex vooral veel boten te zien.

Zoals altijd vindt in de derde en laatste hal het Festijn met Bouwstenen plaats. Er staan grote, bijzondere bouwwerken van Lego, er worden dozen en los bouwmateriaal verkocht en kinderen kunnen meedoen aan bouwwedstrijden. Wie kaarten wil kopen kan deze online bestellen via www.modelbouwshow.nl. Volwassenen betalen elf euro, kinderen tussen de drie en twaalf jaar vijf euro. De Zeelandhallen zijn op zaterdag en zondag geopend van van 10.00 uur tot 18.00 uur.[l]