Huisarts Sebastiaan Haze drilt de eerste paal de grond in. FOTO MONIQUE JANSEN
Huisarts Sebastiaan Haze drilt de eerste paal de grond in. FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

Bouw nieuw gezondheidscentrum gestart

ETTEN-LEUR - De eerste paal van het nieuwe gezondheidscentrum op de locatie Achter de Molen in Etten-Leur is vrijdagmiddag geslagen. Huisarts Sebastiaan Haze drilde eigenhandig de paal de grond in. Hij vond het wel een flinke klus. "Ik ben beter in het zetten van een hechting", lachte hij.

DOOR MONIQUE JANSEN

Bouwgroep De Kok realiseert het medisch centrum dat duizend vierkante meter beslaat. Huisartsenpraktijk Haze – van Waes, huisartsenpraktijk van Vugt- ten Doeschate en BENU apotheek Kerkwerve zullen zich eind 2020, begin 2021 in de nieuwbouw vestigen. Het ruim opgezette gezondheidscentrum voorziet in een behoefte. Het gezondheidscentrum krijgt steeds meer patiënten, mede door de nieuwbouw aan De Streek. Het medisch centrum krijgt één bouwlaag. Haze maakte vrijdag ook de nieuwe naam bekend van het gezondheidscentrum bekend: 'De Wiek': "Een verbastering van het woord en verwijzend naar de molen." Het gebouw krijgt in totaal negen behandelkamers, een prikpost, kantoorruimte, een diëtiste en twee ruimtes die verhuurd kunnen worden. Het andere gedeelte is bestemd voor de apotheek. Ook komen er 24 parkeerplaatsen.

Hobbels en bobbels

In het begin was er verzet tegen de komst van het gezondheidscentrum. Buurtbewoners waren niet blij met de opoffering van het trapveld. Uiteindelijk werd een compromis gevonden. "Het was een weg met hobbels en hobbels, maar we zijn er nu", meldde Haze. Directeur Bart de Kok van het aannemersbedrijf verwacht de sleutels in november te kunnen overhandigen. Hij laat weten dat het gebouw een duurzaam karakter krijgt: "Er is geen gasaansluiting, maar een warmtepomp. Ook komen er zonnepanelen op het dak.".[l]