Julien van Vugt nieuwe hoofdtrainer Unitas'30

ETTEN-LEUR - Juliën van Vugt is voor komend seizoen 2020/2021 de nieuwe hoofdtrainer van Unitas'30-1. Dat is de uitkomst die het bestuur onlangs is overeengekomen.

Juliën is geen onbekende binnen de vereniging. Hij is als bestuurder en als hoofdcoördinator van de Senioren-selectie jarenlang nauw betrokken geweest bij alle voetbaltechnische zaken en ook als trainer is hij diverse keren ingestapt.

Ook nu wil hij zijn steentje bijdragen en de gekozen weg om zoveel mogelijk eigen mensen te laten in- of doorstromen naar de selectie verder door te voeren. Als hoofdtrainer wordt hij bijgestaan door de huidige trainers Joris Hendrikx en Eddie van Vugt. Samen zullen ze het goede werk van de afgelopen periode voortzetten.

Unitas JO14-3 wint na rust van DIA

Zaterdag was de eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen. Unitas JO14-3 ging op bezoek in Teteringen bij DIA JO14-2. Na de opstelling doorgenomen te hebben en de warming-up begon de wedstrijd. Al in de 1e minuut, meteen na de aftrap kon Joep de 0-1 maken. Wat een super goed begin, bliksemstart. Daarna kwamen er een aantal kansen op 0-2 maar de bal ging er steeds net niet in. Misschien kwam het ook door de sterke tegenwind. Dia maakte 1-1 en daarna kon Ibi Unitas weer op voorsprong zetten 1-2. Toch was het DIA wat met een verrassende voorsprong de rust inging. 3-2. De keren dat DIA gevaarlijk werd resulteerde steeds in een knap gemaakt doelpunt.

In de pauze waren we teleurgesteld dat we achter stonden. We hadden volop kansen. De leiders zeiden dan ook positief te blijven. Want als je 5 kansen mist gaat de 6e erin. Met deze boodschap en met de harde wind mee begonnen we aan de 2e helft. En hoe...Joep maakte meteen na de aftrap 3-3. Nu ging de focus op winnen. DIA kwam niet veel meer in de buurt van het Unitas doel. Unitas kreeg weer kansen en voetbalde nog beter dan in de 1e helft. Toch was er een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Joep maakte hem, 3-4. Er kwamen nog meer kansen en Ibi besliste ongeveer 10 minuten voor tijd de mooie wedstrijd met de 3-5. Een hele mooie overwinning voor Unitas JO14-3. Dat een 3-2 ruststand omzet naar een 3-5 overwinning.

Carnaval 5x5 toernooi

Woensdagmiddag 19 februari vindt er weer het mega gezellige carnaval 5x5 toernooi plaats voor de MP t/m O11 categorie. De trainingen voor deze categorie komt die middag tot 17.00 uur te vervallen! Alle spelers en speelsters hebben via hun leider of trainer via de app de nodige info over deze middag ontvangen. Heb je deze info nog niet van je leider of trainer ontvangen? Vraag er dan naar aan hem of haar.

De trainingen voor de twee JO13-teams gaat wel normaal door omdat zij niet deelnemen aan de carnavalsmiddag. [l]