Uitleg over de warmtepomp tijdens het Duurzaamheidscafé.
Uitleg over de warmtepomp tijdens het Duurzaamheidscafé. Foto:

Duurzaamheidscafé, informatief en vooruitstrevend

ETTEN-LEUR - Donderdag 30 januari vond er weer een Duurzaamheidscafé plaats in het Centrum voor Wonen te Etten-Leur. Deze avond stond volledig in het teken van duurzaamheid, energiebesparing en in het bijzonder warmtepompen. Dat blijkt een trending topic te zijn, want er kwamen veel bezoekers op af.

Vanuit DuurSaam Etten-Leur vertelde Jaap Stel het reële verhaal over de warmtepomp. Duidelijk werd al snel dat men niet zomaar moet overgaan tot het aanschaffen van een warmtepomp. Veel belangrijker is eerst het huis goed te isoleren, kieren te dichten, HR++ glas aan te brengen en de bestaande Cv-installatie energiezuiniger in te regelen.

"Een warmtepomp installeren kan niet zomaar in ieder huis. Het is belangrijk dat er eerst een energiecoach langs komt om te kijken of het huis geschikt is voor een warmtepomp. Als dat zo is, kunnen we samen een stappenplan maken en ondersteunen bij het aansluiten van deze pomp", zegt Bert van der Poel, energiecoach van DuurSaam Etten-Leur.

Warmtepomp

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van een warmtepomp of wilt u uw huis op een andere manier verduurzamen? U bent van harte welkom bij het Centrum voor Wonen en DuurSaam Etten-Leur voor meer informatie. Elke laatste donderdag van de maand vindt er een inloopavond van 19.00-21.00 uur plaats bij het Centrum voor Wonen.
De eerstvolgende is op 27 februari en heeft als thema 'Het Juridisch Café'. Jacqueline Trouw van Trouw Juridische Dienstverlening staat voor u klaar om al uw juridische vragen te beantwoorden.

Ook zijn de andere partners van Centrum voor Wonen, KoningsWonen, Avoord, Rabobank en natuurlijk DuurSaam Etten-Leur, aanwezig. [l]