Netjes op het erf

ETTEN-LEUR - De actie “Netjes op het erf” is een gezamenlijk initiatief van de Agrarische Natuur Vereniging tussen Baronie en Markiezaat (ANV), het Bijengilde Etten-Leur e.o. en de ZLTO Afdelingen van Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert.

De ruimte langs en op het erf, wat doe je ermee. Wil je het netjes houden, dan vraagt dat nogal wat werk. Zoals langs stallen en kassen, op en naast voederkuilen, maar vooral ook naast de oprit en parkeerplaatsen, de moestuin – een braak stuk grond – maak het netjes. Ook dit jaar bieden wij u de oplossing: Zaai bloemen, dan bent u van het onderhoud af!

Maar met zaaien van bloemen gebeurt er nog meer: het geeft het erf of bedrijf een mooi en stralend aanzien; draagt bij aan een beter imago van (agrarisch)bedrijf, erf en gebied; levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. Het is dus ook heel goed voor vogels en nuttige insecten in de omgeving.

Doordat het onderhoud van uw erf en omgeving een stuk eenvoudiger wordt, zijn de kosten veel lager dan u denkt. Bloemen i.p.v. gras en onkruid zijn niet alleen mooi, maar vragen minder maaiwerk en besparen dus zowel tijd als kosten voor energie en onderhoud van uw machines.

De ANV, het Bijengilde en de plaatselijke ZLTO-afdelingen ondersteunen u bij het realiseren van uw bloeiende erf. Wij leveren ondersteuning bij vragen over de werkwijze; welk mengsel of welke bloemensoorten voor u geschikt zijn; aankoop van het bloemenzaadmengsel. Als extra stimulans biedt de ANV haar leden (of zij die ANV-lid worden) een korting op de kosten van het bloemenzaadmengsel. Bestellen kan tot 10 maart 2020. Onze veldcoördiator Rinus van Koulil is steeds bereikbaar voor vragen over de diverse mogelijkheden en vergoedingen die in uw geval beschikbaar zijn: veldcoordinator@anv-baronie-markiezaat.nl, Rinus van Koulil, 06-41470890 of Henk Boot, 06-30280783. Meer informatie: anv-baronie-markiezaat.nl bij "Activiteiten ANV". [l]