Little big farm en Ziel

ETTEN-LEUR - Moestuinen, biologisch voedsel, voedselbossen, pluktuinen, kruidentuintjes etc. nieuwe methodes om de aarde te herstellen. Is het niet zo dat we de aarde leegroven, gebruiken en inzetten voor ons eigen belang.

Er zal een verandering moeten komen in het gebruik van de bodem, we zullen voorzichtiger moeten omspringen met wat de aarde ons geeft en brengt.

Zin In Etten- Leur staat met zijn jaarthema “Geluk Zien” o.a. stil bij het gebruik van de aarde voor voedselvoorziening.

Film

We doen dat door naar een film te kijken en met een nabespreking onder begeleiding van de Brabantse milieufederatie.

Een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren: even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Toch dient zich elke dag wel een nieuwe uitdaging aan, en worden ze geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen.

Het verhaal geeft een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie.

Informatie

Zondagmiddag 16 februari staan in de Linde de deuren voor u open vanaf 13.45 uur. We beginnen om 14.00 uur en het duurt ongeveer 2 uur.

Om uit de kosten te komen vragen wij entree.

U kunt zich aanmelden via onze website, dit is niet verplicht. [l]