Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij projectkoor 2020 en hun dirigent.
Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij projectkoor 2020 en hun dirigent. Rob Heeren

Kaartverkoop Passie voor de Passie van start gegaan

ETTEN-LEUR - Vanaf heden kan men weer op onderstaande adressen terecht voor een entreekaartje voor het passieconcert dat op zaterdag 28 maart in de Lambertuskerk wordt gegeven door Projectkoor Etten-Leur. Het is de twaalfde keer dat zo’n concert plaatsvindt in die kerk. Deze keer staat The Crucifixion van John Stainer op het programma.

Opnieuw hebben zich weer tijdig ruim voldoende zangers aangemeld om te mogen meezingen bij dit project. Enkele maanden lang wordt er al gerepeteerd onder de vakkundige en goed georganiseerde leiding van Dieneke Bicknese-de Rhoter, waarbij ook de goede sfeer weer bijdraagt aan de juiste stemming.

Romantiek

John Stainer is een Engelse componist uit de Romantiek, en dat is volop te herkennen in de muziek. Het verhaal is bekend. Jezus zal worden gemarteld en de kruisdood sterven. Dat weet hij en ook zijn volgelingen weten dit. De laatsten zijn dan ook wanhopig en zingen: Why, why must you die? Waarom moet je sterven? Maar er is ook troost en hoop in de muziek te horen. Prachtige solopartijen worden vertolkt door tenor Paul den Otter en bas Noël Casteleyn. Een paar kleine solo’s zijn voor Jos Overdevest. Het koor neemt de partijen van het volk, de discipelen, de soldaten etc voor zijn rekening, maar zingt bovendien de kruiswoorden van Jezus: “Ik heb dorst”, “Vrouw, zie hier uw zoon”, en “Het is volbracht”. Het passieverhaal wordt net als bij Bach afgewisseld met een beschouwend koraal. Het geheel wordt op orgel begeleid door Ton Jansens.

Informatie

Het is niet te begrijpen waarom dit schitterende werk niet vaker wordt uitgevoerd. Maar in Etten-Leur dus wel op 28 maart. Het concert begint om 20 uur ’s avonds en duurt 5 kwartier.
Voor informatie over het projectkoor, zie de website www.projectkoorettenleur.nl of bel naar 076-5034232.

Verkoopadressen

De verkoopadressen zijn: The Read Shop, Winkelcentrum 27, Etten-Leur; Gall & Gall, Kerkwerve 7, Etten-Leur; Bruna-Novelle, Van Bergenplein 62, Etten-Leur; CP-Coiffures, Lange Brugstraat 1a, Etten-Leur; De Vrije Boekhandel, Veemarktstraat 40, Breda; Kapsalon De Barbier, Bosschendijk 27, Oudenbosch.[l]