Toonaangevende start
karnaval in Ut Zwaajgat

ETTEN-LEUR - Op zondag 16 februari aanstaande maakt karnavalsvereniging Leurse Leut een vliegende start met het Zwaajgatjesbal. Onder het motto: WE GEVE DE TOON AON wordt het bekende Leurse kinderkarnaval gehouden. Vanaf 14.00u is er van alles te doen in ’t Turfschip aan de Schipperstraat 2.

Het begint met de officiële binnenkomst van Prins Carolus I, Leutvorst van Ut Zwaajgat met zijn Nar Joerieke, Pliessie Nilles, zijn Grote Boer Peer, de Raad van Elf, de Boerenraad, de Troelekus en natuurlijk Hofkapel de Turfblaozers.

Zoals altijd is de entree voor kinderen en ouders en grootouders enz. gratis. De zaal is open vanaf 13.30u. Tijdens de middag is er weer van alles te doen. Er is een kraam waar je ranja kan krijgen en een kraam waar snoep wordt uitgedeeld. Ook ijs en popcorn zijn er voor je.

Jeugdraad
Jazeker, Leurse leut is er in geslaagd om de Jeugdraad na bijna 40 jaar weer in het leven te roepen. Tijdens het Zwaajgatjesbal zal bekend worden gemaakt wie welke rol vervult. Wie is de nieuwe Jeugd-Prins of –Prinses? Wie de Nar, de Boer, de Pliessie en wie o, wie zit in de Jeugdraad? We gaan het zien, tenminste als je erbij bent. Ook hiermee geeft Leurse Leut de toon aon!

Schminken
De fantastische schminkhoek is vrijwel heel de middag open, dank zij de bereidwillige medewerking van o.a. de Troelekus van Leurse Leut. Leutvorst Prins Carolus I met Nar Joerieke (die is toch gek!) en Grote Boer Peer van Ut Zwaajgat en natuurlijk ook Pliessie Nilles, gevreesd door alle geboefte uit Etten, zijn heel de middag voor de jeugd aanwezig.

Muziek
Natuurlijk zijn er ook de leden van de Raad van Elf en niet te vergeten de mannen en vrouwen van Hofkapel De Turfblaozers. Die laatsten zullen hun beste muzikale beentje voor zetten en de sterren van de Turfschiphemel spelen!

Breng je broertjes en zusjes, ouders, opa en oma gerust mee; het wordt weer reuze gezellig in ’t Turfschip op zondag 16 februari. De toegang is natuurlijk gratis voor iedereen tussen de nul en zevenennegentig jaar. De meeste aandacht is echter voor de kinderen. Kijk op www.leurseleut.nl
Volg ons op Facebook en YouTube. [l]