DIO-waterpolojeugd weert zich
kranig tegen leider competitie

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag moesten de DIO-jeugdspelers afreizen naar Oss om het op te nemen tegen Arethusa CG1, de koploper in de competitie.

Arethusa ging van meet af aan in de aanval en kwam snel op een 1-0 voorsprong. Onze DIO-spelers gingen in de tegenaanval en zetten Arethusa goed onder druk. Arethusa moest alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat DIO door hun verdediging brak. Dit resulteerde in een overtreding met een 5 m worp voor DIO tot gevolg. Jorrit scoorde snoeihard de gelijkmaker. DIO bleef vervolgens aanvallen en wist te profiteren vanuit een man-meer situatie. Wederom scoorde Jorrit vakkundig en bracht DIO op een 1-2 voorsprong. Arethusa lanceerde nog een felle aanval, maar DIO-keeper Sjoerd voorkwam dat Arethusa de gelijkmaker kon maken. De meegereisde DIO-supporters lieten goed horen dat ze blij en trots waren op hun spelers.

Aanvallen en counteren

In het tweede partje lieten beide ploegen mooi aanvallend spel zien. Arethusa creƫerde 2 kansen en kon deze allebei verzilveren, waarmee ze de stand op 3-2 brachten. De DIO-spelers waren niet onder de indruk en bleven aanvallen. Doelpogingen van Miguel, Sjoerd en Rick waren helaas niet succesvol. Arethusa counterde steeds met snelle aanvallen en wist de DIO-verdediging nog een paar keer te verrassen, waardoor ze verder konden uitlopen naar 5-2. In de derde periode liet Arethusa zien waarom ze koploper van de competitie zijn. Met een felle aanval liepen ze uit naar 6-2. DIO counterde echter voortreffelijk. Via een mooi opgezette aanval wist Jorrit zijn derde treffer te maken. Vanuit de spelhervatting scoorde Arethusa snel de 7 tegen 3. Onze DIO-spelers bleven aanvallen. Een schot van Miguel op het doel was helaas te zacht. DIO dwong Arethusa in de verdediging met overtredingen tot gevolg. Vanuit een 5 m scoorde Jorrit de 7-4. Een minuut later gaf Jorrit een loepzuivere voorzet op Angelo, die via een mooie move het vijfde DIO-doelpunt scoorde. Arethusa zette alles op alles om de voorsprong uit te breiden. Ondanks het goede verdedigende werk van Leon, Parmis, Rick en Joris brak Arethusa nog 2 keer succesvol door de verdediging heen.

Laatste partje

In de vierde periode was duidelijk zichtbaar dat onze spelers alles gegeven hadden. Met maar een wisselspeler zagen de supporters dat de vermoeidheid toesloeg. Beide teams leden veelvuldig balverlies, maar het team uit Oss wist verder uit te lopen tot 14-5. DIO bleef echter vechten. Via een perfect opgezette aanval ging de bal van Rick naar Miguel naar Joris. Joris speelde zich mooi vrij en scoorde, met nog maar luttele seconden op de klok, een schitterend doelpunt voor DIO. Periode tussenstanden en eindstand: 1-2, 5-2, 9-5 en 14-6.

Ondanks het verlies keerden de spelers, coaches en supporters tevreden en trots terug naar Etten-Leur. We kunnen wederom terugkijken op een spannende wedstrijd. De DIO-jeugd heeft met mooi aanvallend spel en vechtlust tegen de nummer 1 van de competitie laten zien dat ze op de goede weg zijn! De volgende wedstrijd van onze jeugdspelers is tegen Argo CG1 uit Sint-Oedenrode, op zaterdag 29 februari 2020 om 15:30 uur in zwembad de Banakker in Etten-Leur. Iedereen is van harte welkom om onze jeugd te komen aanmoedigen.

Belangstelling

Lijkt waterpolo jou ook wat? Hou je van zwemmen en van sporten in een team? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com. [l]