Faye de Beet op het podium. FOTO NADINE NOORLOOS
Faye de Beet op het podium. FOTO NADINE NOORLOOS Nadine Noorloos

Faye de Beet plaatst zich voor landelijke halve finale turnen

ETTEN-LEUR - Turnster Faye de Beet, uitkomend onder BredaGym, heeft zich afgelopen weekend weten te plaatsen voor de landelijke halve finale turnen. Dit deed ze door zich bij de beste vier turnsters in de categorie Instap N3 te turnen. Ook turnsters Ilse Meeder en Veerle van der Linden lieten goede prestaties zien in de eerste voorwedstrijd.

Faye mocht op zaterdagochtend in Sportcentrum De Scharen in Breda als eerste starten met het onderdeel vloer. Ze liet zien dat ze erg netjes en strak kan werken en dit werd beloond met een goed cijfer. Ook op sprong kon Faye goed meekomen en turnde mee in de middenmoot.

Op het onderdeel rek blinkt Faye uit. Ze heeft een prachtige houding in haar zwaaien en kreeg mede daardoor het allerhoogste cijfer op dit toestel. De turnster stevende af op een podiumplaats, maar haar meest moeilijke onderdeel balk moest nog komen. De zenuwen was Faye echter deze keer de baas en ook op balk werd een hoog punt gescoord.

Faye mocht plaatsnemen op het podium en ontving de zilveren medaille. Daarmee plaatste ze zich meteen voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap dat zal plaatsvinden op 14 maart 2020 in Winterswijk.

Op zondag was de eerste voorwedstrijd voor de turnsters van de D1. Veerle van der Linden komt uit in Pupil 2 D1 en turnde een goede wedstrijd. Ze behaalde een vierde plaats. Ilse Meeder komt uit in Jeugd D1 en was vooral sterk op de onderdelen brug en vloer. Zij mocht het zilver in ontvangst nemen. Beide turnsters turnen in maart 2020 de tweede voorwedstrijd. [l]