Eerste drie punten voor Unitas'30 JO16-2

ETTEN-LEUR - Na een wat stroeve start tegen Chaam JO16-1; stond vandaag voor Unitas’30 JO16-2 de tweede voorjaarscompetitiewedstrijd op het programma uit tegen Moerse Boys JO16-1. Het bleek dat Moerse Boys zich zelf omgedoopt had van JO17 naar JO16, in een poging meer gelijkwaardige wedstrijden voor het jonge team uit Zundert te krijgen.

Hoewel het organisatorisch niet helemaal goed ging bij Moerse Boys: geen vrije kleedkamer, spelen op het trainingsveld zonder dug-out en een bezet veld tijdens de warming up, was de sfeer er wel gemoedelijk.

Vanaf de aftrap bleek Unitas’30 JO16-2 de sterkere ploeg. Maar de wind en het veld maakte het onze toppers niet al te makkelijk om te scoren.

Ook de keeper van Moerse Boys deed erg goed zijn best om te voorkomen dat wij gingen scoren.

Maar na een kwartier kwamen we toch op de verdiende voorsprong: 0-1. Het spelbeeld daarna veranderde niet. Met een fraai schot onhoudbaar voor de goede keeper kwamen we 0-2 voor. In de 30e minuut, was er enige verwarring achterin waarvan Moerse Boys profiteerde en de 1-2 maakte.

Het scheelde zelfs niet veel of ze hadden voor rust 2-2 kunnen maken. Maar goed keeperswerk voorkwam dit.

Na rust kwam Moerse Boys er eigenlijk niet meer aan te pas. Er werd beter overgespeeld en we wisten de voorsprong uit te breiden tot 1-4. Man of the Match van Moerse Boys was de keeper. Hij heeft wel veel goede reddingen gemaakt.

Al met al heeft Moerse Boys een verstandige keuze gemaakt naar de JO16 competitie te gaan en hopen we dat ze nog een aantal gelijkwaardige wedstrijden zullen krijgen.
Unitas’30 JO16-2 speelde vandaag sterk, hopelijk zet dit zich dit door in het vervolg van de competitie.

Voetbalquiz: 9 mei

Op zaterdagavond 9 mei, aan de vooravond van ons 90-jarig bestaan op de 10e, is het weer tijd voor de inmiddels traditionele voetbalquiz.

De organisatie is al volop in voorbereiding om jullie weer de gekste, mooiste en onmogelijkste voetbalvragen te stellen.

De voorwaarden voor inschrijving zijn als volgt: team van maximaal 5 personen, waarvan er minimaal 2 lid zijn van Unitas'30; leeftijd speelt geen rol.

Inschrijven is al mogelijk via info@unitas30.nl en vermeld daarin je eigen verzonnen teamnaam en wie er mee doen. Bij 25 teams zitten we vol, dus schrijf snel in!

Panna toernooi 28 februari

JO19-1 organiseert op vrijdag 28 februari een panna toernooi op het Raadhuisplein in Etten-Leur.

Er zijn leuke prijzen te winnen en voor ranja en iets lekkers wordt gezorgd. Kinderen kunnen zich individueel inschrijven via pannatoernooi076@hotmail.com.

De opbrengst van deze middag wordt gebruikt om het teamuitje/toernooi in Meppel te financieren. Wij hopen op een sportieve en gezellige middag met veel kinderen. [l]