Appelvink met jong. FOTO ALOIS VAN MINGEROET
Appelvink met jong. FOTO ALOIS VAN MINGEROET Alois van Mingeroet

IVN zoekt alvast het lente-gevoel op

ETTEN-LEUR - ‘IVN-Etten-Leur en omstreken’, gaat op zondag 1 maart op pad met haar natuurgids voor een heerlijke voorjaarswandeling door het Liesbos. Ontdek hoe de natuur na de winter ontwaakt en het voorjaar zijn intrede doet. Luister naar de verschillende vogels die volop kwetteren en leer er een paar te herkennen!

Ook de reiger kolonie is waarschijnlijk al volop aan het nestelen en er valt heel wat te vertellen over deze grote majestueuze vogel. Tijdens de wandeling wijst de gids je op de ontluikende natuur die dit jaargetijde zo bijzonder maakt, anders was je er waarschijnlijk zo voorbij gelopen!

Zondag 1 maart aanvang 10:00 uur. Vertrek: parkeerplaats van het 'restaurant de Boschwachter' in het begin van het Liesbos. Graag van tevoren aanmelden!

Maar wie is dan IVN?

“Inzet Voor Natuur” zo onthoudt men waar IVN voor staat. Zij wil als natuurorganisatie jong en oud informatie overbrengen over de natuur in de eigen straat, buurt of iets daarbuiten. Want wéét je meer, dan ga je er vaak meer van genieten en (misschien nog) beter voor zorgen, Dat doen we o.a. door het organiseren van natuur cursussen, ‘Doe-dagen’, tijdens workshops of wandelingen met gids zoals deze! [l]

Appelvink met jong