Lindsay tijdens haar Short Programma. FOTO CHANTAL VERVUREN
Lindsay tijdens haar Short Programma. FOTO CHANTAL VERVUREN Chantal Vervuren

Vierde Nederlandse titel voor Lindsay van Zundert

ETTEN-LEUR - Van 20 t/m 24 februari werd op de Uithof in Den Haag de Internationale Challenge Cup verreden. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toppers. Ook dit jaar werd de wedstrijd gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap 2020.

De 15-jarige Lindsay van Zundert uit Etten-Leur (FAN-Eindhoven) wint voor de tweede keer de Nederlandse titel in de categorie Junioren Ladies.

Dit betekent dat zij nu met haar twee andere titels in de categorie Advanced Novice (2017 & 2018) nu vier keer Nederlands Kampioene is.

Vierde titel

Afgelopen vrijdag reed Lindsay haar korte kuur.

Deze kuur leverde haar gelijk een 1e plaats op. Zaterdag wist Lindsay haar titel te verdedigen en eindigde met 130,85 punten.

Het zilver ging naar Mikai van Ommeren (BKV) met 112,64 punten, terwijl Dani Loonstra (DDD) het bons pakte met 112,22.

Lindsay en Mikai maken deel uit van het SKN Top Talent Team! In de eindranking van de Challenge cup in een internationaal veld eindigde Lindsay op een 9e plaatst en als beste Nederlandse rijdster waarmee zij de vierde titel op haar naam schreef. Lindsay hoopt volgend jaar de titel Nederlands Kampioen Senioren binnen te halen en zich te kwalificeren voor een EK en/of WK.

Droom werkelijkheid maken

Enorm dankbaar is Lindsay haar coaches Ansje Bocklandt & Eefje Bocklandt, ASW-Wilrijk, FAN Eindhoven, haar mama & zusje Fay, opa, oma, tante Mandy en ome Bas. Ook bedankt zij Rob Goossens van haar school Graaf Engelbrecht en Teun van Centrum voor Fit.

Dankzij al deze mensen kan zij haar droom werkelijkheid maken.

Ook bedankt Lindsay alle mensen die via www.talentboek.nl donaties doen om haar te helpen om naar de Top te klimmen.

Lindsay maakt deel uit van het Toptalent Team van Stichting Kunstrijden Nederland.

Uiteraard bedankt zij Joan Haanappel en Sjoukje Dijkstra voor al hun goede zorgen en inzet het afgelopen jaar.

Wereldkampioenschap

In maart zal Lindsay deelnemen aan het Wereld Kampioenschap junioren in Tallinn en aan de internationale ISU wedstrijd Coupe du Printemps in Luxemburg.[l]