Prijswinnaars Pub Quiz. FOTO DICK RINGELBERG
Prijswinnaars Pub Quiz. FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

Prijsuitreiking ARWB crosscompetitie en Pub Quiz

ETTEN-LEUR - Achilles had gezegd dat ze de prijsuitreiking van de crosscompetitie 2019-2020 voor haar rekening zou nemen.

De organisatoren bedachten dat alleen het naar een podium roepen van de top drie van de in theorie 14 verschillende leeftijdscategorieën maar een kale en niet erg inspirerende bijeenkomst is. Zodoende vatte het idee post om de prijsuitreiking aan een Pub Quiz te verbinden. Om zo meer liefhebbers naar de kantine van Achilles te krijgen.

De datum, vrijdag 21 februari, kwam tot stand vanwege reglementair vastgelegde statuut dat de prijsuitreiking binnen veertien dagen na de laatste wedstrijd dient te worden geregeld. En naderhand bleek pas dat de geprikte datum precies samenviel met de start van het carnaval. Maar ondanks die concurrentie waren toch een vijftigtal crossliefhebbers naar de Concordialaan 206 gekomen. Jan van Praat, Achilles-voorzitter nam het welkomstwoord voor zijn rekening. Door Pub Quiz regisseur en presentator Peter Gulden werden de deelnemers onderworpen aan twee sessies van telkens drie maal tien vragen.

60 vragen

Om de teams die de uiteindelijk zestig vragen voor hun kiezen kregen te bemensen, kreeg een ieder bij binnenkomst een post-it met een nummer uitgereikt, om na uitleg in een volkomen willekeurig team te worden ingedeeld. Elf teams deden zo mee aan de Pub Quiz, waarbij na de eerste sessie de aanwezige vrouwelijke prijswinnaars naar het podium werden geroepen door Ton Gommers, die met AVO’83-voorzitter Lud Kessel de prijzen uitreikte. Na de pauze ging deel twee van de Pub Quiz van start, waarbij de tiende vraag telkens een muzikaal raadsel was.

Huldiging

Toen alle antwoordenbriefjes bij de jurytafel, bezet door Rien Verhoeven en Mariëtte Gulden, waren beland, werden de prijswinnaars bij de mannen naar het ereschavot geroepen, en kon de jury alle formulieren controleren op goede of foute antwoorden.

Nadat de Masters 65 als laatste van het podium afklommen, werden de drie teams die het hoogste aantal goede antwoorden hadden ingevuld in het kader van de Pub Quiz, verzocht naar het podium te komen.

Bedankt wordt de ARWB in het gestelde vertrouwen en de organisatoren die zo’n sfeervolle en leuke avond wisten te creëren. Achilles stelde zich na afloop van deze feestavond meteen beschikbaar voor de viering in 2021. Vervolgens was het nog lang gezellig in de Achilleskantine. Foto's en uitslagen zijn te zien op www.arvachilles.nl.

Wedstrijdkalender

De onderstaande wedstrijden gaat Achilles dit jaar in ieder geval nog (mede) organiseren: 03-28 Trainingspakkenwedstrijd (interne clubwedstrijd); 04-11 Mini Ropa Run (samen met Roparunteam 248 Go4Life); 04-26 1e Senioren competitiewedstrijd (onder voorbehoud); 04-27 Uurloop in het Liesbos; 05-15 Achilles Avondwedstrijd; 06-13 3e Athletics Champs (onder voorbehoud); 09-26 Administratiekantoor Wil Goossens clubkampioenschappen (interne clubwedstrijd). [l]