Steven Kruijswijk won in 2019 de profronde van Etten-Leur. FOTO DAPHNE MIES
Steven Kruijswijk won in 2019 de profronde van Etten-Leur. FOTO DAPHNE MIES Foto: Daphne Mies

Nieuwe hoofdsponsor voor Profwielerronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De Profwielerronde Etten-Leur heeft vanaf dit jaar een nieuwe hoofdsponsor. Het bedrijf Las Montage Holland heeft zich voor drie jaar als grootste sponsor aan het wielerevenement verbonden.

DOOR PETER HOUTEPEN

In december kondigde de TechnoGroup aan een stapje terug te gaan doen. Peter Kop van Las Montage Holland zag zijn kans schoon en stapt in als nieuwe hoofdsponsor. Het bedrijf in Oudenbosch trad de laatste jaren al als grote subsponsor van de wielerronde op. De TechnoGroup blijft zeker verbonden als sponsor van de wielerronde, maar op een wat lager pitje. Marco van den Beemt namens de TechnoGroup: "Wij vonden dat het na tien jaar tijd was om subsponsors van de ronde, zoals Las Montage Holland, ook een kans te geven om met dit mooie evenement op de voorgrond te treden."

Grootste

Volgens voorzitter Ronnie Buiks van de organiserende Stichting Wielertopsport Etten-Leur is met het ondertekenen van het contract met de nieuwe hoofdsponsor de continuïteit van de profronde voor de komende drie jaar gewaarborgd. "We hopen op deze manier het grootste wielercriterium van Nederland te kunnen blijven."

Peter Kop is samen met zijn personeel van Las Montage Holland 'echt wielerminded'. "Hopelijk kunnen wij minimaal hetzelfde doen als wat de TechnoGroup de laatste jaren hier in Etten-Leur als hoofdsponsor voor elkaar heeft gekregen, namelijk het aan de start brengen van mooie en goeie coureurs."

Week eerder

De profwielerronde van Etten-Leur is dit jaar op zondag 9 augustus, een week eerder dan normaal. "Dat komt omdat de Tour de France ook een week eerder begint", aldus Buiks. "En dat heeft weer te maken met de Olympische Spelen in Tokio, die op 24 juli beginnen." De verwachting is dat veel klassementsrenners uit de Tour direct na afloop naar Tokio afreizen. "Veel criteriums die na de Tour plaatsvinden moeten het daarom dit keer waarschijnlijk doen zonder grote namen", verwacht de voorzitter. "Wij denken die wel te kunnen presenteren op 9 augustus. Etten-Leur is het eerste criterium na de Spelen, dus we hopen hier wat Olympische kampioenen aan de start te krijgen. Zowel bij de heren professionals als bij de dames."

Qua timing zit Etten-Leur dit jaar sowieso heel erg goed, volgens Buiks. "In het recente verleden viel bijvoorbeeld de laatste dag van de BinckBank Tour samen met ons criterium, maar die staat nu enkele weken later op de agenda. Ander bijkomend voordeel is dat de Vuelta vijf dagen na ons start in Utrecht. De renners die de Vuelta gaan rijden, zijn dus al dichtbij bij de startplaats als ze bij ons aan het vertrek komen."

Geen ZLM Tour

Stichting Wielertopsport Etten-Leur heeft er overigens voor gekozen om, in navolging van 2019, dit jaar geen aankomst- of vertrekplaats te zijn van de ZLM Tour. "Dat aanbod hebben we wel gehad, maar we kiezen er bewust voor om dat niet ieder jaar te gaan doen. We richten ons dit jaar volledig op 9 augustus."[l]