Sponsorloop Vormelingen Mariaparochie

ETTEN-LEUR - Op woensdagavond 4 maart jl. hebben 8 Vormelingen met broertjes en zusjes een sponsorloop gehouden voor de Stichting Ambulance Wens.

Rond 18.30u verzamelden alle kinderen, ouders en belangstellenden in de parochiezaal. Hier werd iedereen van harte welkom geheten door leden van de Vormselcommissie en vrijwilligers, die ondersteuning boden binnen en buiten in het Oderkerkpark. Allen waren, zoals afgesproken, sportief gekleed en helemaal klaar om een goed resultaat neer te zetten! Nadat de spelregels uitgelegd waren, ging iedereen naar het Oderkerkpark. Hier werd eerst een rondje gewandeld om zo het parcours te verkennen. Vooraf waren pionnen langs de geasfalteerde route gezet, zodat de kinderen het parcours goed zagen en niet links of rechts af sloegen. Bovendien is het Oderkerkpark goed verlicht!

Klokslag 19.00u werden de kinderen weg gefloten door een grote bruine beer met de mooie naam Mario en tevens mascotte van de Stichting Ambulance Wens! De kinderen begonnen enthousiast aan een sponsorloop, die tot 19.30u. zou duren. Ook enkele broertjes en zusjes liepen heel fanatiek mee! De tijd werd door een lid van de vormselwerkgroep minutieus in de gaten gehouden en ook regelmatig door gegeven! En elk rondje werd keurig afgetekend! De aanwezige ouders zorgden door hun aanmoediging ervoor, dat de kinderen steeds weer opnieuw aan een volgend rondje begonnen! Sommige kinderen liepen in een redelijk tempo, anderen wandelden ook regelmatig. Een enkeling bleef maar gaan, wat uiteindelijk resulteerde in maar liefst 17 rondjes!

Nadat klokslag 19.30u drie keer gefloten was en alle lopers hun rondje af mochten maken, ging iedereen moe, maar voldaan naar binnen, waar ze een beker warme chocomel met slagroom en een lekkere koek kregen! Van elke vormeling werd onder luid applaus het aantal rondjes genoemd, wat zij of hij gelopen had!

Nadat het sponsorgeld geteld was, bleek dat de 13 kinderen bij elkaar het mooie bedrag van 300 Euro bij elkaar gelopen hadden! Een bijzonder mooi resultaat, waar de Stichting Ambulance Wens bijzonder blij mee is! [l]