Dewi pakt het brons.
Dewi pakt het brons. trainster Karin

Dewi Govaers pakt brons op tweede kwalificatie wedstrijd

ETTEN-LEUR - Dewi Govaers (12) uit Etten Leur mocht afgelopen zaterdag haar tweede kwalificatie turnen om zich te plaatsen voor de halve finale van het NK.

Dewi turnt bij Dynamo Roosendaal in de jeugd 1 N2 en reisde afgelopen zaterdag af naar Volendam voor deze kwalificatie. Het werd een bijzondere kwalificatie door het virus wat nu in diverse landen de kop op steekt. Indien een turnster door het virus niet naar de kwalificatie kon komen buigt de KNGU zich hier aankomende week over hoe dit te aan te gaan pakken. Hierdoor wordt de officiƫle doorstroming pas aankomende week bekend gemaakt. Deze bekendmaking blijken we niet nodig te hebben.

Dewi had in de eerste kwalificatie al een vierde plaats weten te bemachtigen en aangezien er twintig turnsters doorstromen naar de halve finale was ze eigenlijk al wel zeker van doorstroming. Toch pakken we altijd alle kansen mee die er zijn en kon er dus vrij geturnd worden in deze wedstrijd.

Het eerste toestel was balk en ze mocht hier als allereerste op beginnen. Helaas moest Dewi een val incasseren op dit gevreesde toestel en kreeg ze voor deze oefening een 11.90 pnt. Door naar het toestel vloer en hier kan Dewi een mooie oefening neerzetten. Ze deed dit ook deze keer weer zeker en een nette 12.933 was het 2e punt van de wedstrijd op dit toestel.

Tshukahara op sprong dan, een halve draai in de eerste fase en een salto achterover in de tweede fase. Is nog niet heel stabiel bij haar en bij het inturnen maakte ze het voor zichzelf nog spannend. Teveel keer nodig om door te springen zorgt voor teveel spanning en risico dat je deze sprong niet meer mag doen van je trainsters en dus een eenvoudiger, met veel minder uitgangswaarde, moet springen. Gelukkig wist ze zich tijdig te herpakken en mocht ze haar twee sprongen maken en deze zorgden voor een mooie 13.067 pnt., het tweede punt van de wedstrijd. Op naar het laatste toestel brug ondertussen voor Dewi bijna net zo gevreesd als de balk. Te voorzichtig geturnd, hierdoor niet alle waardes behaald en puntenaftrek voor de uitvoering. Maar niet eraf dus uiteindelijk een nette 13.750 pnt. voor haar op brug.

Het was spannend of ze nog op het podium terecht zou komen, geen idee hebbende van wat de rest van de turnsters gedaan had. Het werd een mooie beloning dat zij op de derde plaats terecht kwam. Op naar de halve finale in Purmerend. [l]