De speelstersgroep en achterin links regisseuse Marnel de Rooij en rechts muzikaal leider Sander van Dorst.
De speelstersgroep en achterin links regisseuse Marnel de Rooij en rechts muzikaal leider Sander van Dorst.

Onvermeidelijk werkt aan
nieuwe show 'er andere ogen?!'

ETTEN-LEUR - De echte theaterliefhebber had ze al gemist in november; cabaret Onvermeidelijk. Na tientallen jaren vlak voor de feestmaand hun voorstellingen te hebben gespeeld, wordt er dit jaar gekozen voor het voorjaar. Dit past in zijn geheel bij de nieuwe weg die de toneelvereniging inslaat. Een twee-punt-nul versie zogezegd.

Na de voorstellingen van november 2018 moest er afscheid genomen worden van een grote groep drijvende krachten achter Onvermeidelijk. De decorgroep, bestuur, team schrijvers; overal zouden er mensen gemist moeten gaan worden. Natuurlijk is dit even slikken. Want zonder alle vrijwilligers achter de schermen ben je nergens. Onvermeidelijk pakte de kans aan om nieuwe mogelijkheden te zien en het roer hier en daar flink om te gooien. Zo staat er een volledig nieuw bestuur. Zijn er allerlei nieuwe schrijvers aangetrokken en is er gekozen voor een nieuwe regisseuse. Om hiervoor de juiste tijd en keuzes te maken was een langere aanloop nodig. En uiteindelijk past ook de nieuwe periode waarin de shows te zien zullen zijn bij deze nieuwe weg. Dit seizoen zullen de drie voorstellingen te zien zijn in de kleine zaal van theater Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Het biedt de groep de kans om dichter tot hun publiek te komen. De intimiteit op te zoeken en op een ander moment de hilariteit extra aan te wakkeren. De groep speelsters is doelbewust niet uitgebreid. Hoewel er zoals ieder ander jaar ook speelsters zijn gestopt vorig seizoen, blijft de groep verder ongewijzigd. Deze dames weten wat ze aan elkaar hebben en legt de focus op het doorgroeien. Het nieuwe bestuur had één duidelijke missie. Het met dynamischer, spraakmakender en de lach moet terug. Met deze speerpunten is ook de nieuwe regisseuse aan de gegaan. En niet onverdienstelijk , zo blijkt uit de eerste feedback. Regie is dit jaar in handen van Marnel de Rooij, 21 jaar jong. En de muzikale leiding ligt wederom in handen van Sander van Dorst. Samen met een betrokken bestuur bestaande uit Michel Salij en Joke de Kort, vormen zij een sterk begeleidend team.in de voorstelling ''met andere ogen" zal de humor centraal staan. Absurde typetjes, vlotte sketches en aanstekelijke liedjes in een intieme setting. Het belooft een heerlijke theater avond uit.

'Met andere ogen?!' is te zien op vrijdag 17 april om 20.00 uur en zaterdag 18 april om 15.00 en om 20.30 uur in de kleine zaal van theater Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. [l]