Nederlaag voor Unitas'30 JO13-2 tegen Baronie JO13-2

ETTEN-LEUR - Ik kan het deze keer kort houden. De eerste helft laat zich het beste samenvatten als rommelig, enigszins ongecoördineerd. Door individuele keuzes in de verdediging krijgt Baronie een aantal kansen, waarvan zij er twee van benutten.

Bij de laatste goal lag er nog een zweem van buitenspel op. Buiten een fraai schot op goal van Juul, waren er bij supporters van Unitas’30 geen memorabele momenten blijven hangen van de eerste helft.

De tweede helft begon goed. Voor Baronie dan. Na het goed uitkomen van Sietze werd er van veraf de bal op goal geschoten. Daar waar wij deze poging al bijna telden en we op weg waren naar de kantine, stond daar Jesper op de doellijn die daar de bal rustig wegkopte, alsof er niets aan de hand was. Kort na deze redding-op-de-doellijn trad het welbekende “Joris-effect” in werking. Er kwam zowaar (uit het niets) gif in het spel. Er werd meer druk gezet. Wat er precies gebeurde kan ik niet verklaren, maar het Leurs Kwartierke was aangebroken. Er kwam wat meer swung in het spel. Het was nog steeds niet oogstrelend, maar het begon enige trekjes van “spanning” te krijgen. Dit leverde al snel een aantal kansen(jes) op. Het was dan ook Wesley die vanuit het midden een kansje kreeg, welke hij wist binnen te prikken in de 42e minuut en de spanning leek weer terug. Het alles-of-niets-offensief was begonnen. Het leverde weliswaar enkele kansen voor de geel-zwarten op, maar buiten twee ballen die eigenlijk het woord schot niet mag krijgen, konden we niets inbrengen. Hiermee kom ik weer terug op de gouden regel van het voetbal: als wij niet scoren en hullie wel, winnen hullie. Dit gebeurde dan ook in de 53e minuut. Baronie ronde één van de spaarzame tegenaanvallen vakkundig af en bepaalde de eindstand op 1-3. Eerlijk blijft eerlijk; Verdiend! Baronie was gewoon beter.

Jubileumweekend

Graag willen we jullie aandacht vragen voor ons jubileumjaar. Op 10 mei bestaat SC Unitas’30 90 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nu alvast een ‘save the date’ en een tipje van de sluier voor de activiteiten die aan het einde van het seizoen op het programma staan.

Rondom de jubileum dag: zaterdag 9 mei voetbalquiz; zondag 10 mei superzondag & huldiging jubilarissen.

Feestweekend 90 jarig bestaan: donderdag 25 juni vrijwilligersavond; vrijdag 26 juni ouderwets darttoernooi; zaterdag 27 juni Ledendag: clubdag & 7X7 toernooi en als afsluiting een feestavond.

De voorbereidingen voor deze festiviteiten zijn in volle gang. We zullen jullie de komende tijd regelmatig informeren. Op voorhand willen we de slogan ‘vele handen maken licht werk’ aanhalen.

We willen graag festiviteiten organiseren voor en door leden. Dit kunnen we alleen met de hulp van vele vrijwilligers tot een succes maken. We gaan er dan ook vanuit dat zich vanuit elk team minimaal 1 vrijwilliger meldt om mee te helpen op een van deze dagen. Dat kan door een mailtje te sturen aan: algemenezaken@unitas30.nl. Je kunt je ook melden bij een van de leden van de feestcommissie. [l]