Koor De Kerkzwervers. FOTO ROB SCHRAUWEN
Koor De Kerkzwervers. FOTO ROB SCHRAUWEN Rob Schrauwen

Kerkzwervers op weg naar prachtig jubileumconcert

ETTEN-LEUR - Het koor De Kerkzwervers bestaat 45 jaar en dat is een aardige leeftijd voor een jongerenkoor. Wat begonnen is als een klein groepje zangers in de voormalige H. Hartkerk, is uitgegroeid tot een volwassen koor wat erg geliefd is in Etten-Leur en omgeving.

Het koor werd opgericht in 1975 door Claude Covemaeker, pastor van de H. Hartkerk, en sinds de sluiting van de H. Hartkerk is de naam ‘Kerkzwervers’ op hun lijf geschreven. Ze zwerven in Etten-Leur van kerk naar kerk en daarnaast zijn ze te horen bij zeer verschillende optredens. Het uitgebreide repertoire van dit jubilerend koor zorgt ervoor dat ze regelmatig gevraagd worden om bijvoorbeeld de Dodenherdenking muzikaal te ondersteunen, maar ook hun kerstconcerten zijn een begrip in Etten-Leur. Het koor De Kerkzwervers staat bekend om de bijzondere vieringen en optredens waarbij muziek en eigen teksten samen een geheel vormen.

Het hoogtepunt van de afgelopen jaren was de bijzondere Passion, die uitgevoerd werd in de voormalige Praxishal. Hieruit is een mooie samenwerking met andere culturele groepen ontstaan zoals dansgroep In10ce en het Cloveniersgilde Etten.

Jubileumconcert

Dit 45 jarig jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan want dit gezellige koor laat nooit een feestje schieten en wat is er mooier dan samen zingen en muziek maken. Dus hierbij de aankondiging van een prachtig jubileumconcert! Een concert waarbij 45 jaar muziek de revue passeert en indrukwekkende Passion-liederen nogmaals te horen zijn.

De sfeer van de Passion zal op deze avond weer herleven want het Cloveniersgilde Etten en dansgroep In10ce zullen niet ontbreken.

Dit jubileumconcert gaat plaatsvinden op zondagavond 5 april om 19 uur in de Lambertuskerk in Etten-Leur. Iedereen is welkom en entree is vrij.[l]