De deelnemende jongeren, de 2 trainers en stagiaire Leila Verwijmeren. FOTO PETER VAN DEN WIJNGAART
De deelnemende jongeren, de 2 trainers en stagiaire Leila Verwijmeren. FOTO PETER VAN DEN WIJNGAART Peter van den Wijngaart

Uniek voetbal bij vv Internos

ETTEN-LEUR - Zaterdag 7 maart heeft er een training plaatsgevonden bij vv Internos voor jongeren die niet mee kunnen in een regulier team om wat voor reden dan ook. Deze training is opgezet door verschillende organisaties.

Zo heeft Leila Verwijmeren, stagiaire van Surplus het voortouw genomen in het organiseren van deze bijeenkomst. Dit heeft ze in samenwerking gedaan met onder andere de gemeente, de KNVB, NKS voetbal en een aantal professionals die werken en ervaring hebben met de doelgroep.

Training
De training werd verzorgd door 2 professionals van de NKS. Zij hebben met hun ervaring een leuke, gemakkelijke en gestructureerde training opgezet.

Bij de training waren 8 jongeren aanwezig. En het werd al snel duidelijk dat ze allemaal voetbal talent hebben! Alle 8 jongens en meiden waren erg enthousiast en deden fanatiek mee. Eerst opwarmen tijdens de warming-up, vervolgens slalommen en schieten op de goal en tot slot een partij die eindigde in de fantastische uitslag: 7-7.

Interesse
Bijna alle jongeren gaven aan zeker terug te komen als er weer zo'n training georganiseerd wordt. Dat gaan we dan ook zeker proberen te realiseren in april. Heb jij ook interesse om mee te doen? Of wil je graag wat meer informatie? Dan kan je mailen naar:
leila.verwijmeren@surplus.nl. [l]