DIO-waterpolojeugd komt

1 puntje tekort tegen Nuenen CG

ETTEN-LEUR - Zaterdag 7 maart reisden onze DIO-jeugdspelers af naar Eindhoven, om het op te nemen tegen Nuenen CG1.

De eerste periode van de wedstrijd waren beide teams elkaar aan het aftasten. Het was Nuenen die het eerste doelpunt scoorde. DIO reageerde met diverse aanvallen, maar de bal wilde maar niet in het doel van Nuenen belanden. Tot in de laatste minuut van deze periode, toen lukte het Jorrit wel, waardoor de stand gelijk werd. Nuenen counterde, brak door de DIO-verdediging heen en bracht de stand op 2-1. Nuenen voerde in partje 2 de druk op met felle aanvallen. De DIO-verdediging kreeg maar geen grip op de Nuenense aanvallers. Keeper Rick had een paar mooie reddingen, maar kon niet voorkomen dat Nuenen verder uitliep naar 6-1.

De ommekeer

Coaches Aonne en Victor besloten een cap wissel door te voeren en meer aanvallend te gaan spelen. Met Joris in het doel en Rick in het veld ging DIO in de aanval. Met succes, want Hajk scoorde snel het tweede DIO-doelpunt. Vanuit de counter wist Nuenen nogmaals de DIO-verdediging te doorbreken en de stand op 7-2 te brengen. Toen kwam de ommekeer. DIO zetten felle aanvallen in. Jorrit plaatste een loepzuivere voorzet op Rick, die de bal hard in het doel van Nuenen schoot. Snel volgde de volgende aanval. Nuenen moest een overtreding begaan om onze spelers te stoppen. Vanuit de toegekende 5 meter scoorde Jorrit de 7-4. Nuenen zette krampachting nog wat aanvallen in, maar ze schoten ofwel naast het DIO-doel, ofwel keeper Joris pakte de bal. Het vierde partje was spannend. DIO bleef aanvallen. Hajk scoorde de 7-5, weer na een mooie voorzet van Jorrit. Al onze spelers gingen in de aanval. Jorrit scoorde snoeihard de 7-6. Een halve minuut later was het Hajk die de gelijkmaker maakte. DIO voelde dat de overwinning voor het grijpen lag. Miguel kreeg nog een mooie kans, maar zijn schot ging helaas naast. Het was Nuenen, die nog een keer wist te scoren en daarmee de winst naar zich toe trok. Periode tussenstanden en eindstand: 2-1, 6-1, 7-4 en 8-7.

Heel veel lof voor het harde werken dat al onze spelers hebben laten zien. Terugkomen van een 6-1 achterstand en vol gaan voor de winst toont eens te meer de vechtlust en doorzettingsvermogen van onze DIO-jeugdspelers. Dankjewel Parmis, Sven, Hajk, Joris, Leon, Rick, Miguel, Gor en Jorrit voor deze mooie wedstrijd! De volgende wedstrijd van onze jeugdspelers is thuis in zwembad De Banakker op zaterdag 21 maart om 15:30 uur.

Belangstelling

Lijkt waterpolo jou ook wat? Hou je van zwemmen en van sporten in een team? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com, [l]