Arbeidsmigranten zijn in de zomer onmisbaar op het aardbeienveld. FOTO SHUTTERSTOCK
Arbeidsmigranten zijn in de zomer onmisbaar op het aardbeienveld. FOTO SHUTTERSTOCK Foto:

Denkt u mee over huisvestingsbeleid arbeidsmigranten?

ETTEN-LEUR – In de gemeente Etten-Leur wonen steeds meer arbeidsmigranten. Het aantal steeg van 340 in 2013 tot ongeveer 1.200 in 2020. Voor al deze mensen is woonruimte nodig. De gemeente Etten-Leur nodigt bewoners en ondernemers uit om mee te denken over het huisvestingsbeleid voor deze doelgroep.

DOOR MONIQUE JANSEN

Dat kan tijdens een speciale bijeenkomst op maandag 16 maart in het oude Raadhuis aan de Markt 1. De provincie Noord-Brabant denkt aan het verruimen van de mogelijkheden om arbeidsmigranten te huisvesten. De gemeente anticipeert daarop door te kijken of het huidig gemeentelijk beleid moet worden aangepast.

Verkenning van huidig beleid

Tijdens de bijeenkomst verkennen vertegenwoordigers van de gemeente het huidige beleid. Zij werpen alvast een blik in de nabije toekomst en bekijken hoe bewoners kunnen worden betrokken. De avond start om 19.30 uur. Om 19.00 uur begint de inloop. Wethouder Ger de Weert opent de avond met een welkomstwoord. Daarna geven de gemeente, de Industriële Kring Etten-Leur (IKE), ZLTO, ondernemers, de provincie en een bewoner toelichting. Na de pauze gaan groepjes in gesprek over de thema's. Wilt u komen luisteren en meepraten? Meld u dan aan door te mailen naar griffie@etten-leur.nl. Dit kan uiterlijk tot maandag 16 maart om 12.00 uur. Als er teveel aanmeldingen binnenkomen, komt er een extra informatieavond.[l]