Zoek het vijfde zwijn. FOTO PIET PAANTJENS
Zoek het vijfde zwijn. FOTO PIET PAANTJENS Piet Paantjens

Activiteiten Heemkundekring Jan uten Houte

ETTEN-LEUR - Vanwege het besluit van de regering om vele activiteiten vanwege het heersende Coronavirus, te annuleren, hebben wij al onze activiteiten tot en met de Pasen opgeschort.

Dat betekent dat de lezing die door Piet Pruijssers uit Sprang-Capelle op 23 maart verzorgt zou worden over Kamp Vught en Kamp Moerdijk wordt verschoven naar verderop in het jaar.

Arrangement

Ook is het arrangement voor het bezoek van de twee tentoonstellingen die teruggaan in de historie van 75 jaar bevrijding in overleg met het Nederlands Drukkerij Museum geannuleerd.

Ook deze activiteit wordt na de Pasen weer opgepakt. Dat geldt ook voor de tentoonstelling in de exporuimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84. Ook deze is gesloten tot en met 13 april.

Algemene ledenvergadering

De voorjaars algemene ledenvergadering die op 30 maart in De Linde zou worden gehouden wordt eveneens naar een latere datum in april of mei verplaatst. Tevens is de genealogie-avond die op 1 april in het Streekmuseum Etten-Leur afgelast.

Onthullen plaquette Samuel Levie

Op maandag 4 mei zal de gedenksteen aan Samuel Levie worden onthuld aan de Roosendaalseweg. Vlak bij de plaats waar hij tot in de oorlog heeft gewoond.

Tevens zal in de exporuimte aan het Burchtplein extra aandacht aan Samuel Levie worden besteed.

Verwacht wordt dat de opening ervan direct na de Pasen kan plaatsvinden.

Bevrijdingspeurtocht

Momenteel wordt hart gewerkt aan het inrichten van de Bevrijdingsspeurtocht die ook na de Pasen in het Winkelcentrum Etten-Leur zal worden gehouden. Vanaf die tijd treft men in diverse etalages attributen aan vanuit de Tweede Wereldoorlog. De deelnemerskaart kan men na 13 april ophalen bij de diverse winkels en bij de exporuimte aan het Burchtplein 84. Voor de goede inzenders zijn er leuke prijzen te winnen. Meer op www.janutenhoute.nl.

Afbeelding

Bijzonder is dat bij het voorbereiden van de speurtocht wij een afbeelding tegenkwamen van het Nederlandse Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog waarbij gevraagd werd het vijfde zwijn op te zoeken. De oplossing tref je straks in onze exporuimte en op onze website aan. [l]