Tijdelijke verhuizing huisartsenpost Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Het aantal patiënten met virale verschijnselen en klachten en dus ook een vermoeden op Covid-19 besmetting, neemt zowel in de huisartspraktijken overdag als op de huisartsenposten in de avond-nacht en weekenden toe.

Dit veroorzaakt een toenemende druk op de inzet van huisartsenzorg. Daarom is besloten in de huisartsenpraktijken en de huisartsenposten de patiënten die niezen, hoesten en andere griepverschijnselen hebben te scheiden van de patiënten die dat niet hebben.

Omdat de huidige locatie hiervoor aan de krappe kant is hebben we voor de regio Etten-Leur gezocht naar een tijdelijke andere locatie, en die is vlakbij de huidige locatie gevonden. Bravis biedt per 23 maart a.s. een geschikte tijdelijke oplossing in hun polikliniek in Etten-Leur waarmee we de patiëntenstromen kunnen scheiden en uitbreiden mocht dat nodig zijn.

Dit betekent dat de Huisartsenpost in Etten-Leur tijdelijk is verhuist naar de locatie poli Bravis, Schoonhout 215 in Etten-Leur.

Bravis kan deze tijdelijke oplossing bieden omdat er in de polikliniek Etten-Leur vanaf deze week geen consulten meer plaats vinden. Alle poliklinische consulten in Bravis worden telefonisch gedaan. Is een bezoek aan een polikliniek noodzakelijk dan vindt dit plaats op de hoofdlocaties van het ziekenhuis. In polikliniek Etten-Leur vinden overdag nog wel bloedonderzoeken, radiologische onderzoeken en ECG’s plaats.

Vooralsnog gaan we het Bravis gebouw alleen gebruiken in de avond, de nacht en het weekend. Op basis van de toename van het aantal patiënten en in overleg met betrokken huisartsen, wordt beoordeeld of en wanneer deze dienstverlening moet worden uitgebreid.

Deze situatie zal duren zolang de coronacrisis dit vereist.

Jan Verbaal, bestuurder, info@hapwestbrabant.nl, www.hapwestbrabant.nl. [l]