Bewoners Etten-Leur bieden elkaar massaal hulp aan

ETTEN-LEUR - Bewoners in Etten-Leur bieden elkaar massaal hulp aan. Via de Facebookgroep 'Coronahulp Etten-Leur' kunnen mensen een hulpverzoek indienen en hun diensten aanbieden. Zo doen bewoners boodschappen voor mensen in nood, brengen ze een pan warm eten of laten ze de hond uit. Ook staan ze klaar voor eenzame ouderen in woonzorgcentra.

DOOR MONIQUE JANSEN

Veel mensen hebben al gebruik gemaakt van de Facebookgroep. Zo ontstond bijvoorbeeld het idee om voor woonzorgcentra te zingen om ouderen een steuntje in de rug te geven in deze zware tijden. Door een bezoekverbod om deze groep te beschermen, zien veel bewoners in verpleeghuizen hun naasten mogelijk wekenlang niet. Wilt u ook een oproep plaatsen in deze Facebookgroep? Heeft u hulp nodig? Zet dan voor uw bericht #hulpnodig en wie hulp wilt aanbieden start de oproep met #hulpaangeboden.

Surplus Welzijn bemiddelt

Natuurlijk zit een groot deel van de bewoners in Etten-Leur niet op Facebook. Surplus Welzijn wil voorkomen dat deze groep verstoken blijft van hulp. Daarom kunnen mensen ook contact opnemen met Etten-Leurvoorelkaar (tijdens kantooruren) op 076-5016450 of info@etten-leurvoorelkaar.nl. Surplus zorgt ervoor dat vraag en aanbod op één punt bij elkaar komt. "Je staat niet alleen in deze soms moeilijke tijd van coronacrisis. In Etten-Leur zijn veel mensen die hulp kunnen gebruiken. Duizenden inwoners willen hulp bieden!" meldt Surplus in een verklaring.

Wat voor hulpvragen?

Etten-Leurvoorelkaar werkt samen met de Facebookgroep Coronahulp Etten-Leur. Hulpvragen kunnen heel divers zijn. Bijvoorbeeld dat je alleen bent en contacten zoekt, je niet meer op bezoek kunt bij je moeder en dat je je zorgen maakt of dat je in de zorg extra uren moet werken en de hond niet kunt uitlaten. Of dat je geen boodschappen kunt doen omdat je grieperig bent. Surplus raadt personen aan die hulp willen bieden eerst te kijken of zij buurtgenoten kunnen helpen: "Je kunt bijvoorbeeld een briefje in de bus doen om hulp aan te bieden." Wie meer wilt doen, kan zich aanmelden op Coronahulp Etten-Leur of Etten-Leurvoorelkaar.nl. Ook in deze gevallen gelden de veiligheidsregels van het RIVM.[l]