Wedstrijdatleten Roadrunners Etten-Leur blijven in training

ETTEN-LEUR - Het coronavirus heeft alle mensen in haar greep dus ook hen die de hardloop sport bedrijven. De wedstrijdatleten van RoadRunners Etten-Leur doen alles wat nu binnen de beperkingen mogelijk is hun conditie op peil te houden.

Belangrijk daarbij is de motivatie te behouden nu het lopen van wedstrijden steeds verder weg lijkt. Zowel baan- als wegwedstrijden zijn op korte termijn namelijk niet te verwachten.

Elke individuele atleet had zijn doel of doelen voor dit jaar om naar toe te werken. Dat kunnen zijn baanwedstrijden over 800, 1500, 3000 of 5000 meter of wegwedstrijden variërend van 5 km, 10 km, 15 km, 21,1 tot 42,2 km. Gezamenlijke trainingen zijn voorlopig buiten beeld en de atleten voeren hun individuele schema uit rekening houdend met de RIVM-richtlijnen.

We zien dat er meer indoor workouts worden gedaan ter vervanging van de zaaltrainingen.

De trainer gaat onverminderd door met het opstellen van de persoonlijke schema’s, daarbij rekening houdend met de mogelijkheden van elke loper, gelet op beschikbare tijd van al dan niet thuiswerken, gezinssituatie, fitheid etc.

Vooruitzichten

Voorlopig zijn de vooruitzichten dat mogelijk pas na de zomervakantieperiode weer aan het lopen van wedstrijden kan worden gedacht. Een moeilijk te overbruggen tijd, maar het houden van contact met elkaar helpt om elkaar te inspireren. Zodat ze na de zomervakantie sterk tevoorschijn kunnen komen in de wedstrijden.[l]