De politie voert al dagenlang onderzoek uit in de woning aan de Dasseburcht. FOTO JACK KONINGS
De politie voert al dagenlang onderzoek uit in de woning aan de Dasseburcht. FOTO JACK KONINGS Foto: Jack Konings

Etten-Leur opgeschrikt door gezinsdrama

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur is zaterdagavond opgeschrikt door gezinsdrama. Agenten vonden om 18.05 uur de ontzielde lichamen van een een oma, een moeder, een jongen van zes jaar en een meisje van twee jaar oud in een huis aan de Dasseburcht. De familieleden blijken zeer waarschijnlijk het slachtoffer van een ernstig misdrijf.

DOOR MONIQUE JANSEN

De politie verdenkt de 33-jarige Onur Kandermir van betrokkenheid. Hij is de vader van de kinderen. Dinsdagochtend was hij nog spoorloos. Wel is hij zaterdag rond 17.30 uur nog door camera's vastgelegd toen hij in de omgeving van de Jumbo supermarkt liep op het Van Bergenplein. Buurtbewoners in de wijk de Grient in Etten-Leur reageren zondag met afschuw op de viervoudige moord die plaatsvond in een rijtjeswoning aan de Dasseburcht. De paar mensen die zich op straat laten zien, zijn geschokt door de gebeurtenissen. "Waarom? Wie doet nu zoiets?" klinkt het alom.

'Wie doet nu zoiets?'

Bloemen

De plaats delict is afgesloten met zwarte schermen. Iemand heeft een hart met bloemen opgehangen ter nagedachtenis aan de slachtoffers: een oma, een moeder en twee kinderen. Ook liggen er rozen in het speeltuintje. Een koude wind waait langs de speeltoestellen. Een gewone straat met eenvoudige woningen. "Hoe kan nu nu niemand iets gemerkt hebben?" vraagt een bewoner uit De Griend zich af. Dat lijkt op dit moment nog een raadsel. De politie voert al dagenlang onderzoek uit in het huis.

'Normaal houden we bijeenkomst'

Telefonische hulp

Burgemeester Miranda de Vries kwam van het weekend zelf poolshoogte nemen. Ze leeft erg mee met de nabestaanden en de buurtbewoners. In een normale tijd zou de gemeente de buurt bij staan via een speciale bijeenkomst, maar vanwege de coronamaatregelen is dat niet mogelijk. De gemeente Etten-Leur biedt alle bewoners die het moeilijk hebben met het familiedrama aan de Dasseburcht psychologische hulp aan. Een maatschappelijk werker van Surplus staat klaar om telefonische hulp te verlenen. Dat staat in brief. Wie wil praten, kan contact opnemen met Angelique van Elteren op 06-23319420

Onderzoek

Inmiddels werkt de politie nog druk aan het onderzoek. Vijftien rechercheurs werken aan de zaak. Zij concentreren zich onder meer op de looproute van Onur Kandermir. "Ook zoeken we camerabeelden waarop hij mogelijk te zien is en willen we graag weten hoe hij zich heeft verplaatst. Daarnaast is alle informatie over Onur Kandermir welkom, zodat we ons een beeld kunnen vormen", geeft een woordvoerster aan. Wie meer weet kan contact opnemen via 0900-8844.[l]