Lancering project ANWB Automaatje uitgesteld

ETTEN-LEUR – De start van ANWB Automaatje in Etten-Leur is uitgesteld. Stichting Samenwerkingsplatform Etten-Leur heeft het project stilgelegd vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus. Het was de bedoeling dat Automaatje op 1 mei feestelijk van start ging.

DOOR MONIQUE JANSEN

AutoMaatje koppelt vrijwilligers aan mindervalide plaatsgenoten zonder vervoer. De chauffeurs krijgen hiervoor een vergoeding van dertig cent per gereden kilometer. Het project haalt mensen uit de eenzaamheid.

Naar kaartmiddag of doktersafspraak

Vrijwilligers brengen hun buurman bijvoorbeeld naar een kaartmiddag in het buurthuis of gaan mee naar een doktersafspraak. Het Maatje gaat als dat nodig is ook mee. De ANWB heeft software beschikbaar gesteld om gemakkelijk koppelingen te maken tussen chauffeurs en cliënten. Inmiddels hebben al veel vrijwilligers zich opgegeven. "We hebben inmiddels 26 mensen die zich bereid verklaard hebben om chauffeur te worden en 4 mensen die het meldpunt willen bezetten, daarnaast hebben ook al 10 mensen zich opgegeven om van het AutoMaatje gebruik te maken dus het begin is er", meldt Jaap Lucieer van Samenwerkingsplatform Etten-Leur. Het is nog niet duidelijk wanneer het project wel van start gaat. [l]