Vorig jaar gaf The Crew een zeer gewaardeerd optreden. FOTO ADDO SPRANGERS
Vorig jaar gaf The Crew een zeer gewaardeerd optreden. FOTO ADDO SPRANGERS Foto: Addo Sprangers

Doorgaan Midzomerparty in juni onzeker

ETTEN-LEUR - Stichting Etten-Leur Promotie (STEP) beraadt zich op het doorgaan van de Midzomerparty op zondag 21 juni en de uitreiking van de Zilveren Moeierboompjes op woensdag 17 juni. "We zijn momenteel druk in overleg", laat organisator Lauran Mol weten. De twee activiteiten vormen de kroon op het afsluiten van vijftig jaar STEP.

DOOR MONIQUE JANSEN

De organisatie werkt hard aan de voorbereidingen van een knallend feestjaar. Wat niemand kon vermoeden, was dat een heuse pandemie roet in het eten gooit. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt, maar het allerbelangrijkste is de gezondheid. We houden alle maatregelen van de overheid in de gaten en daar handelen we naar", benadrukt Mol.

Altijd gratis toegang

Het kan daarom zomaar zijn dat de Midzomerparty in juni niet doorgaat. Vorig jaar trok het feest in het Oderkerkpark een paar duizend bezoekers. Bijzonder is dat de toegang altijd gratis is geweest. Het publiek betaalt alleen voor de hapjes en drankjes. STEP slaagde er elk jaar in om uit te pakken met grote artiesten. Vorig jaar speelde bijvoorbeeld The Crew, Baomus en The Cellar. De festivalgangers beloonden de optredens met een groot applaus. Het zou dan voor veel mensen een grote teleurstelling zijn wanneer ze dit jaar niet mee kunnen swingen met de bands in het Oderkerkpark.

'Draaiboek ligt klaar'

Laatste editie

De Midzomerparty is dit jaar aan de laatste editie toe. STEP trekt na vijftig jaar de stekker uit alle activiteiten. Dat betekent ook dat het doek valt voor het zweer gewaardeerde feest. Het zou veel veel mensen een teleurstelling zijn als er echt geen laatste Midzomerparty meer kan worden gehouden. "We hebben het hele draaiboek klaar voor 50 jaar STEP en de Midzomerparty. Ook hebben we bands geboekt. Daar ligt het niet aan, maar het moet wel kunnen", geeft Mol aan. Deze maand hakt het organisatiecomité definitief de knoop door: 'Daarna maken we ons besluit zo snel mogelijk bekend."