Trainer Erik Nijssen: 'Er staat een fantastische ploeg!' FOTO MONIQUE JANSEN
Trainer Erik Nijssen: 'Er staat een fantastische ploeg!' FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

Veertien punten voorsprong én toch geen promotie

ETTEN-LEUR - "Het kon bijna niet meer misgaan. Alleen theoretisch kon VVC '68 uit Halsteren ons nog inhalen." Het is voor trainer Erik Nijssen een hard gelag. Bijna maakte hij de promotie mee van Internos in de zaterdag vierde klasse C naar de derde klasse. Twee jaar geleden maakte de Etten-Leurse club de overstap naar het zaterdagvoetbal. Internos maakte zo een nieuwe start. De coronacrisis gooit nu roet in het eten.

DOOR MONIQUE JANSEN

De vereniging hoopte met het zaterdagvoetbal meer leden aan te trekken. De club wilde zo meer binding kweken tussen de seniorenleden en de jeugdleden die op zaterdag voetballen. Deze beslissing bleek een schot in de roos. Erik Nijssen werd aangesteld als trainer. Verschillende oud-leden keerden terug. Het eerste team kreeg meer elan. "In mijn jeugd heb ik altijd bij Internos gevoetbald. Ik wilde dan ook graag wat terugdoen om mijn cluppie meer smoel te geven!"

Ene na de andere winst

Dit seizoen won Internos de ene na de andere wedstrijd. Baronie, PCP, Boeimeer, Vrederust, The Gunners, DHV en DVO werden zonder pardon opzij gezet. DOSKO delfde zelfs het onderspit met 0-10. Daarna volgden opnieuw overwinningen bij Vrederust en Alliance. In de laatste wedstrijd zette Internos PCP met maar liefst 10-0 opzij. "Het was een prachtige wedstrijd. Als we toen hadden geweten dat het de laatste was...", blikt Nijssen terug. De matches daarop werden afgelast. De KNVB maakte deze maand bekend dat de competities in het amateurvoetbal helemaal geen vervolg meer krijgen. En dat betekent dat er dit seizoen geen eindstanden komen en ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Geen promotie

"We hebben alle begrip voor de beslissing van de KNVB. Dit zijn omstandigheden die niemand kon voorzien, maar het is wel zuur", vindt Nijssen. Hij was ook bezig aan zijn laatste seizoen als trainer bij Internos. Bij voetbalbond KNVB kreeg hij namelijk de kans om aan de slag te gaan als technisch jeugdcoördinator. Deze functie laat zich niet combineren met het trainerschap. Nijssen spreekt vol lof over zijn ploeg: "Het zijn bijna allemaal jonge jongens. De gemiddelde leeftijd ligt op 22. Zes spelers kwamen speciaal naar Internos terug. Het is echt één team geworden. Ze gingen voor de prijzen, maar vormen daarnaast ook een fantastische ploeg! Het team had de ontlading van de laatste wedstrijd, het kampioenschap en promotie echt verdiend. Nu moeten ze weer vanaf nul beginnen."

Gretige spelers

Nijssen heeft er alle vertrouwen in dat Internos volgend seizoen wél promotie afdwingt. "Deze spelers zijn de afgelopen tijd echt gegroeid. Ze zijn zo gretig!" Toch wordt het spannend. Er zijn steeds meer clubs die overstap maken naar de zaterdag. Dat levert weer sterke tegenstanders op. Nijssen: "Maar er ligt nu in ieder geval een hele goede basis. Dit seizoen zullen we in ieder geval blijven herinneren."[l]