De organisatiecommissie komt met een ander evenement waarbij lekker eten centraal staat. FOTO STELLA MARIJNISSEN
De organisatiecommissie komt met een ander evenement waarbij lekker eten centraal staat. FOTO STELLA MARIJNISSEN

Geen Lekker Etten-Leur dit jaar, wel andere invulling

ETTEN-LEUR – Dit jaar gaan ook Lekker Etten-Leur en de BOV-verkiezing op 4 en 5 september niet door. "Op dit moment kampen veel ondernemers met onzekerheden en uitdagingen door de coronacrisis. Daardoor is het op dit moment lastig om een bijdrage te vragen voor sponsoring.", vindt voorzitter Niek Goossen. Toch zit de organisatie niet bij de pakken neer. "We komen met een alternatief evenement om horeca-ondernemers te steunen."

DOOR MONIQUE JANSEN

Op dit moment broedt de commissie nog op de invulling. "We kunnen wel bekend maken dat deze activiteit plaatsvindt rond 4 en 5 september", kondigt Goossen aan. De organisatie vindt het belangrijk om de lokale horeca-uitbaters te steunen en in het zonnetje te zetten. Deze ondernemers maken Lekker Etten-Leur immers elk jaar tot een groot succes. De opbrengst gaat elk jaar naar verschillende goede doelen. Volgend jaar gaat Lekker Etten-Leur en de uitreiking van de BOV-trofee weer op herhaling. "Dan maken we er weer een mooi feest van", benadrukt Goossen.

Verplaatsing BOV-trofee

De organisatie wil geen concessies doen aan de kwaliteit en beleving van de uitreiking van de BOV-trofee. De commissie vindt het ook niet gepast om het lokale bedrijfsleven zo vlak na de opheffing van de maatregelen om geld te vragen. De Junior Kamer kiest daarom voor verplaatsing naar volgend jaar. Dit geldt ook voord de uitreiking van de Rabobank Starters Prijs.[l]