Verdachte gezinsdrama twee weken in hechtenis

ETTEN-LEUR - De verdachte van de viervoudige gezinsmoord aan de Dasseburcht in Etten-Leur blijft voorlopig twee weken langer in hechtenis zitten. Dat heeft de rechtbank vrijdag beslist, waar de 33-jarige Onur K. werd voorgeleid.

DOOR MONIQUE JANSEN

Vorige week zaterdag werden in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur de vrouw (31), de moeder (64) en de twee kinderen (een jongen van 6 en een meisje van 2) van de man dood aangetroffen. Agenten waren naar de woning gegaan omdat een familielid geen contact met de bewoners kreeg. Binnen deden ze een gruwelijke ontdekking. Saillant detail is dat op dat moment een tv-ploeg van het programma Danny op Straat meeliep. Kijkers kregen donderdagavond te zien hoe agenten de melding kregen en afgingen op het drama. De tv-makers bleven wel op straat en gingen niet mee naar binnen.

Aanhouding

De 33-jarige man was zaterdag niet aanwezig in het huis, waarna een zoekactie naar hem werd gestart. Met behulp van enkele getuigen kon de man vorige week dinsdag in Etten-Leur aangehouden worden. Een voorbijganger zag hem omstreeks 15.10 uur lopen op het viaduct over de A58 bij het Trivium. Een tweede melder bleef zijn positie doorgeven, waarna de verdachte kon worden aangehouden. De autoriteiten zijn blij met de alertheid van het publiek. In het belang van het onderzoek doet de politie verder geen mededelingen over de omstandigheden van dit misdrijf. Het is daarom ook nog steeds niet duidelijk wat het motief voor de verdachte was.

Burgemeester legt bloemen

Burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur heeft vrijdag op de Dasseburcht stil gestaan bij het familiedrama dat zich vorige week op deze plek heeft afgespeeld. Dat deed de burgemeester samen met de wijkmanager en de voorzitter van de moskee. Namens de gemeente Etten-Leur legde de burgemeester bloemen bij de gedenkplaats aan de Dasseburcht. Miranda de Vries laat weten erg onder de indruk te zijn van de vele blijken van medeleven. In het speeltuintje voor het huis ligt een grote bloemenzee.[l]