Afbeelding
Foto:

ETTEN-LEUR - "We doen het met ELkaar! Alleen samen krijgen we corona onder controle!" Met deze slogan willen de drie vrienden Bert Thijssen, Twan Robbeson en Hans Beljaars iedereen in Etten-Leur een hart onder de riem steken.

DOOR MONIQUE JANSEN

Samen met 41 Etten-Leurenaren namen ze een boodschap op om een flinke dosis positiviteit de wereld in te helpen. Door de coronacrisis zijn veel mensen ziek, blijft iedereen zoveel mogelijk thuis, houden scholen de poorten gesloten en zijn alle evenementen afgelast. "Op dit moment is er zoveel ellende. Wij willen graag een ander signaal afgeven", vertelt Hans Beljaars namens de drie. Samen met Marco Kleijnendorst maakten ze in vier dagen tijd de film. Die is online tienduizenden keren bekeken. De boodschap (ook te zien op Internetbode.nl) praat iedereen moed in. Alle bewoners van Etten-Leur staan zij aan zij: "Met elkaar zijn we namelijk Etten-Leur."

Zichtbaar maken

De vrienden hebben ook buttons verspreid om de verbondenheid met elkaar zichtbaar te maken. De rode buttons met de tekst 'Met ELkaar' werden gratis verstrekt. In totaal lagen duizend buttons bij winkels en in het gemeentehuis. "We zijn inmiddels door de voorraad heen. Op dit moment kijken we of we een nieuwe lading buttons maken", kondigt Beljaars aan. Hij is verrast door het enorme succes: "Het is supermooi dat dit zo goed wordt opgepakt. Etten-Leur telt ongeveer 40.000 inwoners. Mensen herkennen het gevoel dat we beschrijven." De actie bereikte zaterdag een hoogtepunt. De drone van het SBS6-programma Hart van Nederland vloog boven Etten-Leur om mooie boodschappen te verzamelen. Twee kleuren steentjes vormden in centrum een prachtig logo met de tekst 'Met ELkaar'. Op het Raadhuisplein lagen ruim 200 reproducties van schilderijen van Vincent van Gogh. Samen vormden ze de tekst 'Houd Moed'. Zo kreeg heel Nederland nog lucht van 'Met ELkaar krijgen we corona onder controle.'

FOTO'S MARCO KLEIJNENDORST/VISUAL BRAND

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding