ING-bank gesloten, nog geen servicepunt in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De ING-bank aan de Valpoort in Etten-Leur is gesloten. Dat betekent dat klanten voor bankzaken voortaan naar Breda of Roosendaal moeten. "Het liefst openen we een ING-servicepunt, maar daarvoor hebben we nog geen geschikte plek gevonden in Etten-Leur", geeft woordvoerster Karin van der Pol aan.

DOOR MONIQUE JANSEN

De afgelopen jaren nam het aantal bezoekers aan de ING-bank in Etten-Leur drastisch af. Veel klanten kwamen alleen nog langs om contant geld op te nemen. "Daardoor zijn we anders gaan kijken naar ons kantorennetwerk. We kunnen niet een heel kantoor openhouden voor een paar klanten per dag", vertelt Van der Pol.

Pinnen van geld

Klanten kunnen voor het pinnen van contant geld voortaan terecht bij de Geldmaat aan de Geerkade. Dit is een pinautomaat met een opvallend geel uiterlijk. Geldmaten vervangen de bestaande pinmachines van ING, ABN Amro en Rabobank. "Daarvoor hoef je niet naar een bankkantoor. De Geldmaat waarborgt deze voorziening", benadrukt Van der Pol. Verder kwamen bezoekers nog naar kantoor voor bijvoorbeeld een hypotheekadviesgesprek. Van der Pol ziet ook hier een afname: "Dit doen we ook al veel via beeldbellen. We zien dat deze afspraken steeds populairder worden." Verder blijven klanten welkom voor bankzaken in Breda en Roosendaal.

Zoektocht naar servicepunt

ING trekt zich niet helemaal terug uit Etten-Leur. De bank zoekt een ondernemer die een servicepunt voor de bank wil beheren. "We zijn nog in gesprek met kandidaten. Een paar zijn er afgevallen, omdat we wel de nodige eisen stellen. Zo is bijvoorbeeld certificering verplicht. Je hebt immers met gevoelige informatie te maken. Ook moet je bereid zijn om tijd te besteden aan ING-klanten. We hebben goede ervaringen met servicepunten. Die stammen nog uit onze tijd vanuit postagentschappen bij de Postbank", vertelt Van der Pol. Het was voor ING niet mogelijk om het kantoor in Etten-Leur open te houden, totdat een locatie was gevonden voor het servicepunt. "We zitten vast aan contracten en opzegtermijnen", benadrukt de woordvoerster. "Toch staan we ook voor onze klanten klaar, totdat er een servicepunt is. We zijn van maandag tot zaterdag telefonisch bereikbaar en via internet zeven dagen in de week."[l]