Roadrunners Etten-Leur in Coronatijd

ETTEN-LEUR - Net als alle sportverenigingen liggen vanaf half maart de activiteiten bij RREL stil. Geen groepstrainingen (ook niet voor de net gestarte opstapgroep), geen gezellige baravonden in het Trivium, de ALV uitgesteld en het allerergst geen Lelieloop dit jaar. Onze jaarlijkse wedstrijd, een mooi evenement dat we samen met de Leurse Havenfeesten organiseren en waarvan een deel van de opbrengst naar molen de Lelie gaat, kan dit jaar helaas niet doorgaan.

Toch vallen deze teleurstellingen in het niet vergeleken met het leed dat bij veel van onze leden nu aanwezig is ten gevolge van de Coronacrisis. Dierbaren ziek en zelfs overleden, bedrijven die het moeilijk hebben, kinderen die problemen hebben met onderwijs thuis en niet kunnen sporten, ouders opgesloten in verpleeghuizen zonder bezoek, dagopvang gesloten waardoor mantelzorgers overbelast raken en medewerkers in vitale beroepen die extreem zwaar belast worden. Hen wensen we alle kracht toe hiermee om te kunnen gaan.

Bewegen is goed

Wat opvalt is dat we in deze bizarre tijd veel mensen zien hardlopen. Waarschijnlijk omdat zij hun eigen sport op dit moment niet kunnen beoefenen. Steeds meer mensen weten en ervaren natuurlijk dat bewegen goed is, niet alleen voor de lichamelijke maar ook voor de mentale gezondheid. Wij zijn erg trots op de trainers van RREL die op afstand hun lopers stimuleren in beweging te blijven. Via de groepsapp pept men elkaar op, er worden schema’s gemaakt en solo wedstrijdjes gehouden waarbij menig pr sneuvelt ;-)

Bijdrage leveren aan gezondheid

We hopen op deze manier vanuit RREL een bijdrage te leveren aan ieders gezondheid en mentale weerbaarheid, zodat we straks in aangepaste vorm weer de trainingen samen op kunnen pakken.

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van onze activiteiten na de zomervakantie zoals de clubkampioenschappen, barbecue en herstart opstapgroep. Hou onze website www.rrel.nl en Facebookpagina goed in de gaten! Al die mensen die nu het lopen ontdekt hebben roepen we op: sluit je aan bij onze laagdrempelige vereniging, zodat je geïnspireerd wordt en gemotiveerd blijft. Blijf in beweging![l]