Team DSE Dames 1. FOTO PETER BAAN
Team DSE Dames 1. FOTO PETER BAAN Peter Baan

DSE-vrouwen groeit en kijkt verder

ETTEN-LEUR - De selectie voor vrouwen 1 van DSE raakt inmiddels op oorlogsterkte voor het nieuwe seizoen. We mogen nog niet trainen, communiceren alleen via social media en videocalls maar er is toch wel veel beweging. Zoveel beweging dat DSE op dit moment onderzoekt of het haalbaar is met een extra selectie elftal te starten in de 3e klasse.

Dat team zou als vrouwen 2/ Jong DSE moeten gaan fungeren en krijgt als doelstelling zo snel mogelijk te promoveren naar de 2e klasse. Een 2e selectieteam dat binnen twee klassen van de hoofdklasse voetbalt, waarin vrouwen 1 speelt, ontbreekt al een tijd in de voetbalpiramide bij DSE. Maar dit selectieteam is noodzakelijk om (DSE) talenten een springplank naar vrouwen 1 te bieden, aangezien de stap van meisjesvoetbal in een keer naar de hoofdklasse erg groot is.

Daarnaast kunnen met een dergelijk elftal ook de reservespelers van vrouwen 1 op het benodigde niveau competitie blijven spelen.

DSE realiseert zich dat de uitdaging groot is maar neemt hem aan.

Oproep speelsters

DSE roept iedereen die zich wil aansluiten bij de vrouwenselectie van DSE op om zich te melden en contact op te nemen via onderstaand 06 nummer.

Talent of ervaren rot, lid van DSE of van een andere vereniging uit de regio, oud-speelster of wellicht zelfs oud-Merel.

Iedereen die de ambitie heeft om het hoogste te halen, alles uit zichzelf te halen of het leuk vindt jonkies te begeleiden in hun weg naar boven.

Meld je aan! De DSE-selectie staat voor prestatief trainen en competitief spelen op hoog amateurniveau.

Oproep technische staf

Vanzelfsprekend hoort bij een 2e selectie elftal ook een technische staf.

Ook daarvoor kunnen kandidaten zich melden. Coaches, trainers, leiders en (assistent-) scheidsrechters. En verder Iedereen die het plan wil laten slagen.

Informatie

Maar de start ligt bij extra nieuwe speelsters. Veel speelsters maken deze zomer al de stap naar DSE-vrouwen.

Wie volgt? Wie durft?

Stuur een bericht naar 06 2704 6417, Peter Baan.[l]