VVD Etten-Leur wil kwijtschelding terrasbelasting

ETTEN-LEUR - De VVD Etten-Leur pleit voor het kwijtschelden van de terrasbelasting voor horeca-ondernemers. Raadslid Patricia van Baal-Pauwels wil de uitbaters van cafés en restaurants zo tegemoetkomen in deze moeilijke tijd.


DOOR MONIQUE JANSEN


Verschillende restaurants bieden inmiddels afhaalmenu's aan om toch nog enige inkomsten te genereren. Kroegen hebben deze mogelijkheden niet. Toch zoeken ondernemers naar alternatieven om hun klantenbinding te behouden. Zo organiseerden Jac van Dongen en Ellis Snel van café De Klomp een muziekmarathon. De opbrengst ging naar beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers.


Oplossingen

Patricia van Baal is bang dat dit soort initiatieven verdwijnen, nu horeca-ondernemers het water aan de lippen staat. Zij houden hun zaak al wekenlang op slot op last van de regering. Vanaf 1 juni mogen zij onder strenge regels de deuren openen. De VVD is bang voor leegstand in Etten-Leur en wil de horeca daarom steunen: "Om de horecaondernemers enigszins tegemoet te komen, lijkt het ons als VVD een mooi gebaar maar vooral noodzaak om de terrasbelasting voor de horecagelegenheden te schrappen." Daarnaast ziet Van Baal een oplossing in grotere terrassen, zodat klanten beter afstand van elkaar kunnen houden: "De horeca in ons mooi Etten-Leur verdienen een warm hart. Zij zijn het kloppend hart van onze gemeente, zowel in het centrum als op de Leur!"


Maximaal dertig gasten

Horecazaken moeten per 1 juni voldoen aan strikte regels om open te mogen. Zij mogen maximaal dertig personen ontvangen inclusief personeelsleden. Ook dienen alle gasten aan tafel te zitten. Zij mogen alleen komen na een reservering. Terrassen mogen ook weer open.[l]