Medewerkers van VakantieXperts Mundisol helpen klanten de vakantievouchers. FOTO FRANS VAN DER BOM
Medewerkers van VakantieXperts Mundisol helpen klanten de vakantievouchers. FOTO FRANS VAN DER BOM Foto: Frans van der Bom

Reisbranche hard geraakt door coronacrisis

ETTEN-LEUR - “Eén gote klap!” Met deze woorden omschrijft Gina Jongenelis van reisbureau VakantieXperts Mundisol in Etten-Leur de gevolgen van de coronacrisis op de reisbranche in zijn geheel. Bij het uitbreken van de coronacrisis werd de reisbranche als allereerste hevig getroffen en zal ook zeer zeker als laatste weer van de gevolgen ervan verlost worden.

DOOR FRANS VAN DER BOM


De overheid heeft de reissector al eerder aangewezen als één van de zwaarst getroffen sectoren. De persconferentie van woensdag 6 mei stemt de reisbranche zeer somber voor deze zomer, omdat de aangekondigde versoepeling in de coronamaatregelen voorlopig aan de reissector voorbij gaat. De ANVR omschrijft dit probleem als volgt: "De branche voor reizen naar het buitenland is als eerste sector (denk aan Chinareizen) geraakt door het coronavirus en lijkt pas als laatste weer aan de slag te mogen. Het openstellen voor toeristen van buitenlandse bestemmingen is één van de laatste maatregelen die landen nemen en dan nog vaak met beperkingen. Niet alleen vakantieverkeer, ook het zakelijke reisverkeer wordt hierdoor getroffen. Het water staat inmiddels bij veel van onze 300 reisorganisaties en 1000 zaken- en vakantiereisbureaus aan de lippen."


Creatief meedenken

Met reeds 27 jaar ervaring is VakantieXperts Mundisol een begrip in Etten-Leur en omstreken. Gina Jongenelis en haar team van ervaren reisadviseurs beschikken over een flinke dosis kennis om te adviseren over bestemmingen, accommodatie, vervoer en bezienswaardigheden. Het creatief meedenken met de klant is hun grootste uitdaging. Dat meedenken heeft als gevolg van de corona crisis echter helaas een heel andere invulling gekregen.


Vouchers

“Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Normaal gesproken zitten we hier om reizen te boeken. Tussen november en februari is bij ons sprake van het hoogseizoen omdat onze klanten dan de vakanties voor het hoogseizoen boeken. Het is onze passie om de klanten een hele mooie onvergetelijke reis te kunnen bieden”, vertelt Jongenelis. Hoe anders is het nu: heel veel reizen zijn geannuleerd het is gewoon niet te bevatten. Gelukkig is door SGR en ANVR een zogenaamde corona-voucher ontwikkeld. Deze voucher kun je zien als een tegoedbon voor reiziger en reisbranche waarmee je vanaf volgend jaar een geannuleerde reis (of een andere) opnieuw kunt boeken, zodat je op een beter tijdstip alsnog op reis kunt gaan. Een ander groot voordeel van de voucher is dat wanneer een reisaanbieder die aangesloten is bij SGR onverhoopt in financiële problemen komt, de voucher een dekking geeft bij het garantiefonds. “Aangezien VakantieXperts is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) hoeft een klant bij ons zichzelf niet druk te maken om zijn reissom. Hierdoor is de reiziger verzekerd dat hij zijn reissom niet verliest. Wie een samengestelde reis geboekt heeft via VakantieXperts met vertrek tot 30 april, komt in aanmerking voor de corona-voucher. Wij nemen hierover - op volgorde van vertrek - contact met onze klanten op”, geeft Jongenelis aan.


Onzekerheid

Gina Jongenelis vindt de gehele onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt het ergste. Toch blijft ze de toekomst positief inzien. Als alles achter de rug is gaan de mensen ongetwijfeld weer reizen: “Reizen is ongetwijfeld inmiddels haast een eerste levensbehoefte geworden. Daarbij heb ik een superteam aan medewerkers, die zich enorm in de situatie inleven. Waar normaal gesproken wel werk zelfs mee naar huis genomen moest worden, hebben we nu aangepaste werktijden en ontvangen onze klanten zelfs op afspraak. Wat ons ook wel opvalt is het begrip van de klanten: “eigenlijk willen ze niet op vakantie om risico’s te nemen en ze zijn eigenlijk opgelucht dat ze niet hoeven te gaan. Het blijft voor ons koffiedik kijken wanneer er een einde aan deze vervelende situatie gekomen zal zijn.” Tot slot zegt Gina Jongenelis: “De overheid springt waar mogelijk goed bij en we hopen en rekenen zeker op betere tijden en dat onze klanten straks weer onbezorgd van een mooie reis of vakantie kunnen genieten."[l]