Bibliotheek Nieuwe Nobelaer
volgende week weer open

ETTEN-LEUR - De bibliotheek in cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer heropent maandag 18 mei de deuren. Op dit moment kunnen bezoekers alleen terecht in de afhaalbieb.


DOOR MONIQUE JANSEN


Medewerkers werken op dit moment hard om een bezoek om de bibliotheek coronaproof te maken. Zo mogen straks maximaal 25 personen tegelijkertijd naar binnen. Gezinnen dienen de bieb niet tegelijkertijd te betreden. Ook is het gebruik van een winkelmandje verplicht.

Alleen boeken inleveren

Bezoekers kunnen alleen terecht voor het inleveren en lenen van boeken. De computers en kopieerapparaten blijven buiten gebruik. Ook is het niet mogelijk om een gratis kop koffie te pakken. Het Leescafé en het Taalspreekuur houden de deuren ook dicht. Bibliotheekleden hoeven niet bang te zijn voor het te laat inleveren van hun boeken. De bieb heeft alle uitleningen op 1 juli vastgesteld. Deze week blijft het nog mogelijk om gereserveerde boekenpakketten op te halen. De bibliotheek gaat van maandag tot vrijdag open van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.[l]