De junioren zijn weer fijn aan het trainen bij Achilles. FOTO DICK RINGELBERG
De junioren zijn weer fijn aan het trainen bij Achilles. FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

Bij Achilles kan er weer worden gesport

ETTEN-LEUR - De jongste jeugd van ARV Achilles is al vanaf zaterdag 2 mei weer actief aan het trainen op en rond de atletiekbaan van het sportcomplex de Lage Banken aan de Concordialaan in Etten-Leur. Na de aankondiging van het kabinet eind april dat door de optimistische vooruitzichten inzake de beheersing van het coronavirus sommige activiteiten weer konden worden opgestart, moesten we nog even wachten op de specifieke voorwaarden van de Atletiekunie.



Met een publicatiebord vol met regels en aanwijzingen hebben de atleetjes t/m 12 jaar op de eerste zaterdag van mei lekker gesport. Ook de jeugdtraining van de Racerunners is die zaterdag weer begonnen. En de week daarop zijn ook verschillende anderen groepen, met atleten van 13 t/m 18 jaar begonnen met hun trainingen.
En deze week mochten van premier Rutte ook de volwassenen weer beginnen. Uiteraard met de bekende voorzorgmaatregelen: geen handen geven, anderhalve meter afstand van elkaar houden, van te voren aanmelden wanneer je komt trainen en de kantine en kleedkamers blijven nog dicht.



AchillesSolo3000M
Deze vrijdag 15 mei zou ARV Achilles haar 10e achtereenvolgende Avondwedstrijd organiseren. Door de huidige coronacrisis is dat helaas niet mogelijk dit jaar. Maar om de ‘saaie’ trainingsarbeid voor de sporters te onderbreken willen we als club de hardlopers toch een leuke wedstrijdprikkel bezorgen, door op zaterdag 16 mei van 00:00-23:59 uur een 3.000 meter SOLO te lopen.




Spelregels

* Het hoeft geen rondje te zijn, dit in tegenstelling tot de CoronaSolo5K. We vertrouwen erop dat je eerlijk bent en de boel niet belazerd door heuvel- of viaduct-af te lopen (van Brienenoordbrug?) Je kan natuurlijk wel een heen-en-weer loop doen.

* Je bepaalt zelf je parcours.

* Het moet een GPS-bestand zijn met een afstand van minimaal 3.000 meter (bestanden van minder dan 3,0 km tellen niet mee voor het klassement),

* Iedereen mag meedoen! Deze 3km solo is niet alleen voor Achillesleden.

* Het kost je alleen wat inspanning: aansluiten bij Strava, lid worden van de club AchillesSolo3000M en 3 km zo hard mogelijk lopen!

LET OP: Graag je 3.000 meter race als APART BESTAND uploaden! (Dus niet met warming-up en cooling down erbij maar apart bestand van 3 km. Start dus een nieuwe training op je horloge!)

* Deze 3 kilometer mag op 16 mei de hele dag gelopen worden!

* Er geldt een apart mannen- en vrouwenklassement.

* Onthoud dat deze run solo gelopen moet worden!

* Houd je aan de CORONA maatregelen van het RIVM en vermijd het lopen in groepjes en drukke routes. De organisatie is niet aansprakelijk voor het overtreden van de CORONA-regels!

* Dat betekent alleen deelnemen wanneer je helemaal fit bent en je blijft binnen bij verkoudheidsklachten.

* Omdat dit evenement puur voor het plezier is georganiseerd, gaan we er vanuit dat iedereen eerlijk is.


Meedoen
Hoe kan je meedoen?

Ga naar https://www.strava.com/clubs/646325 en klik op ‘Lid worden – of zoek op je Strava-app op AchillesSolo3000M)

Je staat nu geregistreerd voor het evenement. Het enige wat je nu moet doen, is zo hard mogelijk een parcours van 3.000 meter lopen op 16 mei.

Start een nieuwe opname op Strava en loop met je telefoon of sporthorloge. Ook je GPS-bestand wat je uploadt op Strava wordt automatisch geüpload op de pagina van de wedstrijd/club.

Na 16 mei 23.59 uur wordt het klassement opgemaakt door de organisatie.


Informatie
Voor meer informatie:
kijk op www.arvachilles.nl [l]