Museumbezoek in Etten-Leur weer mogelijk

ETTEN-LEUR - De musea in Etten-Leur treffen voorbereidingen om op of rond 1 juni weer open te kunnen gaan. Museumbezoek is vanaf 1 juni mogelijk op reservering, als mensen op anderhalve meter afstand van elkaar blijven en de protocollen volgen.


DOOR MONIQUE JANSEN


Het gaat om Streekmuseum Etten+Leur in het Paulushofje op de Markt, het Nederlands Drukkerijmuseum aan de Leeuwerik en de Van Gogh Kerk aan het Raadhuisplein. In de concept protocollen staat onder meer dat de musea looproutes aanpassen om inkomende en uitgaande bezoekers van elkaar te scheiden, overige allerhande maatregelen nemen om de vrijwilligers en bezoekers te beschermen en dat gewerkt wordt met met een maximaal aantal bezoekers en aangepaste openingstijden. Dit uiteraard allemaal onder voorbehoud van de nieuwste richtlijnen van de overheid.


Afwachten

Het is nog niet bekend wat de overige Etten-Leurse musea gaan doen. Het Zagerij-Klompenmuseum aan het Schuitvaartjaagpad en het Natuurmuseum aan de Lange Brugstraat wachten nog even af. Het Van Osch-Stoommuseum laat op de website weten mogelijk op 4 juli weer een open draaidag te hebben. Ook het Toeristisch Informatiepunt op de Markt hoopt op 1 juni weer open te gaan en bezoekers te kunnen ontvangen. Vanaf dat moment is ook weer de MuseumPas Etten-Leur verkrijgbaar. De musea sloten medio maart allemaal de deuren op overheidsbevel. Op deze manier trachtte de overheid de verspreiding van coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Ook onder meer horecazaken, sportclubs, zwembaden en scholen gingen dicht. Nu worden de maatregelen stapje voor stapje versoepeld.[l]