Kogelstootsters aan het werk bij Achilles. FOTO DICK RINGELBERG
Kogelstootsters aan het werk bij Achilles. FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

Alternatieve 3 km sololoop Achilles geslaagd

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 16 mei zijn de meesten van de 61 deelnemers aan de AchillesSolo3000M in de weer geweest om zo kort mogelijk te doen over drie kilometer hardlopen. Als compensatie voor de op vrijdag 15 mei 2020 niet georganiseerde Avondwedstrijd van Achilles, waar het laatste nummer altijd de 3.000 meter was.



Snelste vrouw was Paddy Herijgers, die haar 3.000 meter solo in 10:52 aflegde, tweede werd José van der Linden, die met 12:24 Birgit Voorn nét vier tellen te snel af was. De ook bij DJA trainende Melvin Franken was in Ridderkerk het eerste klaar met zijn drie kilometer alleen lopen (8:46). Hoewel alleen, de foto en het filmpje (Instagram) zijn door zijn vriendin gemaakt. Ricardo Sint Nicolaas ( Goeree Overflakkee) die in onze regio vaak bij wedstrijden te zien is, was wel blij met zijn tijd die juist binnen de negen minuten kwam, maar hij deed er dertien tellen langer over dan Franken. Nummer drie in deze alleenloopwedstrijd was Fedor Wesseling uit Roosendaal, die zijn drie kilometer precies in tien minuten aflegde.



Mooi aantal deelnemers
Met 61 solisten is de organisatie zeer tevreden, dat zijn er meer dan er jaarlijks aan de 3.000 meter tijdens de Avondwedstrijd van Achilles aan de start verschijnen. Alle lopers en loopsters bedankt voor jullie inzet.
Op Strava is niet iedereen terug te vinden, omdat bijvoorbeeld trainingsgroepen van de Road Runners Etten-Leur er een onderdeel van hun training van hadden gemaakt.
En niet iedereen is even handig met apps.

Rondje of parcours in lijn
Er bestond ook een misverstand over het per ze moeten lopen van een rondje. Voor wie de berichtgeving hierover heeft gevolgd, had kunnen zien dat na de eerste publicatie de opzet enigszins is aangepast. Dat ook van punt tot punt gelopen mocht worden, of een parcours met een of meerdere keerpunten.

Dat is weer een leer voor een volgende solo-wedstrijd, die mogelijk binnenkort kan worden gehouden. Het wordt in ieder geval geen solorace over een reguliere afstand, maar over incourante afstand zoals 4.000 meter of twaalf minuten lang zoveel mogelijk meters maken.
De uitslag staat op www.arvachilles.nl


Hervatte trainingen atletiekbaan
Zoals in het bericht in de vorige Etten-Leurse Bode al te lezen was, zijn de trainingen voor de volwassenen bij Achilles inmiddels weer begonnen. Afgelopen woensdag was trainer Paul Hop van de groep AB junioren en senioren met een dozijn atleten aan de slag. En Wilco Verwijmeren was druk bezig om een viertal jongedames de technische kneepjes van het kogelstoten te laten verbeteren. Ondertussen waren er een behoorlijk aantal gearriveerd en ging trainer Frank Dirks met zijn groep 2/3 aan het werk.
De lopersgroepen A en B hebben na dinsdag 19 mei al voor de tweede maal op de baan hardgelopen, net zoals enkele volwassen Racerunners. Van de Road Runners Etten-Leur kregen we bericht dat zij in juni hun baantrainingen weer gaan oppakken. [l]